To je to što me zanima!

Prilika za život: Drago Ivić će s novim srcem i u crkvu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dok je čekao presađivanje, Ivić je bio 15 dana na mehaničkoj pumpi. Srce je stiglo od 27-godišnje Splićanke. Njegova obitelj ne skida osmijeh s lica
Vidi originalni članak

Liječnik nam je javio kako se moj Drago uspješno navikava na novo srce. Tako smo sretni, kroz suze radosnice je rekla Ljiljana Ivić (40), supruga Drage Ivića (44), prvog pacijenta kojeg je spasilo mehaničko srce. Dragi je u subotu transplantirano pravo srce koje je stiglo od donorice iz Splita. U dom obitelji Ivić u Lazinoj Čički pokraj Velike Gorice od nedjelje ujutro stiže brojna rodbina iz svih dijelova Hrvatske i BiH. Marko Ivić, Dragin mlađi brat, došao je iz Splita. Saznao je da u tijelu njegova brata sada kuca srce 27-godišnje djevojke iz Splita.
- Kolega mi je rekao da je donorica njegova prijateljica koja je u petak doživjela moždani udar - rekao je Marko Ivić. Dragina supruga Ljiljana rekla je kako ju je suprug u 2 sata u subotu nazvao i iznenadio sretnom viješću da mu je stiglo srce za presađivanje.
- Nakon poziva više nismo mogli zaspati. Drago je rekao kako u 5 sati ide na transplantaciju te da će, ako preživi, ići u crkvu svake nedjelje - rekla je supruga Ljiljana. Djeca, Natalija (21), Josip (20) i Renata (11), molili su za oca cijelu noć. Kasni poziv sve ih je, rekli su, digao na noge. Bili su iznenađeni jer se nisu nadali da će se srce brzo naći. Punih devet godina, rekla je supruga, Drago je bio na lijekovima, a od siječnja ove godine stanje mu se pogoršalo, počeo je naticati i nije mogao hodati. Tada je odlučio pristati na ugradnju mehaničkog srca koje mu je spasilo život.

IVIĆ JE PRVI PACIJENT S UMJETNIM SRCEM

Samo nekoliko sati nakon što je 26. rujna umjetna srčana pumpa stigla na KBC Rebro, na nju je priključen Drago Ivić, teški srčani bolesnik. Nakon 15 dana, Iviću je liječnički tim s Rebra, predvođen dr. Bojanom Biočinom, predstojnikom Klinike za kardijalnu kirurgiju zagrebačkog KBC-a, presadio srce donorice iz Splita. Transplantacija je uspješno obavljena, no presudnu ulogu za Dragin život imalo je mehaničko umjetno srce koje ga je održavalo na životu.
- Drago se dobro osjećao s mehaničkim srcem. Jedino mu nije odgovaralo što je cijelo vrijeme morao ležati - rekla je Ljiljana Ivić. Na Rebro bi uskoro trebale stići i dvije nove srčane pumpe.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • dado_usora 13.10.2008.

    Istina je dok se nekom ne smrkne drugom se ne svane, ali je takav zivot.Zelim dragi brz oporavak i poznavajuci njega i njegovu familiju cim bude u mogucnosti sigurno ce se otici i zahvaliti obitelji donatorice. Da Drago je iz Usore-buffon_boy!

  • user_21090 13.10.2008.

    Brz oporavak Dragi želim,a nadam se da će nekad pogledati na obitelj žene čije mu je srce spasilo život. U ovom slučaju se emocije mješaju i ne znam što bi rekla.

  • buffon_boy 13.10.2008.

    Jel se meni čini da je ovaj iz Usore ili ??? Jaooo...Hrvati u Usori su Bog i Batina u BiH :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare