To je to što me zanima!

Primao pomoć države i dobio na lotu: Sve je uspio 'spiskati'

Velika Britanija: Lawrence Candlish dobio je milijune na lotu, no od države je i dalje dobivao pomoć. Na kraju je sav novac potrošio, a država ga je osudila za prevaru
Vidi originalni članak

Lawrence Candlish (38) iz Velike Britanije je 1997. godine na lutriji dobio 5,5 milijuna funti (oko 51 milijun kuna). Tada je došao i na listu 100 najbogatijih mladih Britanaca. Dio novca je potrošio gotovo odmah. Kupio je sedam susjednih kuća za svoju rodbinu, a 1,2 milijuna podijelio je rođacima. Kasnije je otišao u Španjolsku gdje je kupio vilu i restoran. No, iako je dobio na lotu milijune, Lawrence je cijelo vrijeme primao pomoć od države.

Naime, prije nego je dobio na lotu, Lawrence je primao pomoć zbog bolesti kostiju . Kada je otišao u Španjolsku opet ju je tražio. Primao je pomoć od svibnja 2005. do prosinca 2010. godine i dobio je ukupno 13.000 funti. Kako bi prevario državu dao im je mamin broj računa. 

Prošle godine se vratio iz Španjolske. Osuđen je za prevaru, ali kako je u međuvremenu potrošio sve, i novac od lutrije i pomoć, sudac ga je poštedio zatvora i odredio mu devet mjeseci uvjetne kazne, piše Daily Mail. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • MilanBozic 05.10.2012.

    a takvi inače dobiju na lutriji koji neznaju iskoristiti

  • TOMI202 05.10.2012.

    Kakva muškarac umjesto da živi ko kralj, sada živi ko prosjak.

  • šumasti 05.10.2012.

    ma lik je car, e da je netko uspio zajebat i državu...svaka čast,kod nas bi svakako bio uspješan političar

Komentiraj...
Vidi sve komentare