To je to što me zanima!

Najjači ikad viđen: Na Meksiko se obrušava razoran uragan

Uragan Patricia koji putuje prema sjeverozapadu Meksika potencijalno je katastrofalan, tvrde meteorolozi koji su ga po jačini svrstali u kategoriju pet
Vidi originalni članak

Uragan Patricia koji putuje prema sjeverozapadu Meksika potencijalno je katastrofalan, tvrde meteorolozi koji su ga po jačini svrstali u kategoriju 5. Američki Nacionalni centar za uragane u petak ga je proglasio najjačim uraganom ikad zabilježenim na zapadnoj hemisferi.

- Satelitske snimke pokazuju da je brzina vjetra narasla na gotovo 260 kilometara na sat. Treba ubrzati pripreme za zaštitu ljudi i njihove imovine - rekli su u Centru za uragane.

Iako se u petak očekuje slabljenje uragana, pacifičku obalu Meksika, blizu San Telma, mogla bi tijekom dana pogoditi vrlo opasna oluja. Meksička vlada proglasila je izvanredno stanje upozorivši stanovništvo da se pripremi na najgore , javlja NBC News . Nastava u školama otkazana je, a iz najugroženijih područja počela je evakuacija.

Očekuje se da će Patricia donijeti jaku i obilnu kišu, opasne valove i vrlo jak vjetar.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • ružoman 23.10.2015.

    kako to nitko ne kuzi pa šugavi Amerikanci rade svoje pokuse na sirotinji cijelo vrijeme tako i ovi uragani kojim daju imena sve je to djelo HARP postrpjenja ili jos neceg jačega od tog, ili nitko nema muda reci nesto usranim amerima...

  • 23.10.2015.

    Snaga oluja procjenjuje se prema Safir-Simpsonovoj skali. Ona se kreće od kategorije 1, do divovske kategorije 5. Kategorija 1 od 119 do 153 km/h. Kategorija 2 od 154 do 177 km/h. Kategorija 3 od 178 do 208 km/h. Kategorija 4 od 209 do 251 km/h. Kategorija 5-udaraju vjetrom bržim od 252 km/h.

  • vojsku na granicu! 23.10.2015.

    evo uragana https://www.youtube.com/watch?v=c1o8jmn0W7U

Komentiraj...
Vidi sve komentare