To je to što me zanima!

'Privatizacija nije bila pljačka, ali neke pljačke su se događale'

Veteran HDZ-a i hrvatske politike Vladimir Šeks izjavio je, u pvoodu 25. obljetnice priznanja, da je zadovoljan s današnjom Hrvatskom jer je postala suverena, neovisna...
Vidi originalni članak

Veteran HDZ-a i hrvatske politike Vladimir Šeks izjavio je, u povodu 25. obljetnice priznanja, da je zadovoljan s današnjom Hrvatskom jer je postala suverena, neovisna i demokratska država. Naglasio je i s čim ipak nije zadovoljan:

- onaj drugi dio Ustava da se Hrvatska realizira kao socijalna država, kao država vladavine prava, kao država zaštite svih ljudskih sloboda i prava, a posebno da se ostvari kao socijalna država, s time nisam zadovoljan. Taj dio je zakazao kada su riješene velike povijesne zadaće. Istovremeno s njima se zaustavio proces ostvarenja Hrvatske kao pravne države i socijalne države, rekao je Šeks za N1.

Na pitanje je li privatizacija bila pljačka, Šeks je odgovorio:

- Nije, nego su se u privatizaciji događale određene pljačke. Mi smo tada već imali naznake prvih korupcijskih afera vezanih za one menadžerske kredite kroz privatizaciju, gdje su se u jednom djeliću sekunde vješti maheri, družba koja se sastojala od direktora tada društvenih poduzeća i političkih moćnika, pogotovo onih koji su bili situirani u bankarskom sektoru... Ja kao direktor banke dajem vama kao direktoru jednog poduzeća dajem kredit da vi kupite moje poduzeće....

Šeks je rekao da je vodio "vodio tešku, krupnu bitku uz potporu predsjednika Tuđmana, ali su maheri bili domišljatiji i bili su jedan korak ispred njih". Na pitanje jesu li ti ljudi danas u gospodarstvu, Šeks je rekao:

- O ljudima ja neću govoriti jer nitko nije bio procesuiran. U velikoj mjeri smo uspjeli suzbiti te pojave, ali su posljedice ostale. Drugi problem koji se pojavio u funkcioniranju pravne države je gdje smo 1998., 1999. upozoravali, ja sam upozoravao, da se u Hrvatskoj odvija jedan proces u kojem situirani pojedinci u visokoj državnoj hijerarjihi... Da su oduzeti od zakona i da za njih zakoni ne vrijede. I da je u općoj javnosti u hrvatskom društvu uvjerenje da ako si visoko pozicioniran u stranci ili u vrhu državne vlasti da za tebe zakon ne vrijedi. To je bila ta jedna spoznaja i jedan od rezultata gubitka kredibiliteta HDZ-a i zato je 3. siječnja HDZ bio kažnjen.

Idi na 24sata

Komentari 325

  • JO 18.01.2017.

    " Đepova punih Duša praznih "

  • Šumar66 18.01.2017.

    naravno dragi šexu da nije bilo pljačke kad si ti piso zakone po kojima se krade legalno

  • Cipelcug 17.01.2017.

    Privatizacija = pljačka + prekarijat + socijalne samoposluge + nezaposleni prekarijat + iseljavanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare