To je to što me zanima!

Priveli učenika koji ne želi ići u školu prljavih zahoda

Zagreb: Učenici četiriju srednjih škola u Dubravi prosvjedovali su i jajima gađali školsku zgradu. Kažu, u zahodima je prljavo i nema ni papira...
Vidi originalni članak

Čisti zahodi, toaletni papir i sapun u njima te otključana vrata škole tijekom pauza i raspisivanje natječaja za školsku kantinu zahtjevi su učenika četiriju škola iz zagrebačke Dubrave. U četvrtak su učenici 12. gimnazije, Veterinarske, Prehrambeno tehničke i Poljoprivredne škole prosvjedovali ispred zajedničke školske zgrade. Skandirali su zahtjeve i bojkotirali nastavu. Neki su školu gađali jajima, rajčicama i toaletnim papirom. Okupilo se stotinjak učenika.
- Ja već dvije godine pohađam gimnaziju i još nijednom nisam vidio ni sapun ni toaletni papir - kaže učenik koji je htio ostati anoniman. Ravnateljica gimnazije tvrdi da su za nedostatak osnovnih potrepština u zahodima krivi sami učenici. Pred školu je stigla i policija. Jednog su učenika izvukli iz skupine i priveli. Prvo su rekli da je razlog taj što je snimao policajca mobitelom. Poslije su potvrdili da su dječaka doveli u Policijsku postaju Maksimir jer imaju informaciju da je bacio jaje.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • strazica 18.04.2008.

    za komentare neka se , molim ,javljaju kompetentni , a ne tamo neki svojim sjećanjima i samo da se nešto kaže! Nije ovo Sabor !

  • strazica 18.04.2008.

    kako u državi,tako i u školi!!! Tko ima kulture od kuće,obavlja i u WC-u ono što i kako treba,bez filozofiranja! Ostatku to mjestu,bez obzira na \"mirise\" služi za liječenje komplekasa i pokazivanja,makar samo spremačicama,tko je tu \"gazda\",a tko niža \"rasa\"! Nekultura na svakom koraku,a kada su prava u pitanju,odmah ...! Postojei još uvijek trio -PRAVA, DUŽNOSTI I OBVEZE ! 2. i 3. se zanemaruje od vrha,ministarstva, pa do učenika,MANJINE! Na faxu je malo drugačije jer se pojavljuje sram,a i manje vremena efektivnog se provodi u zgradi. Srednja škola je samo malo odmakla od osnovne, jer se sutavno sputava njena uloga \"posrednika\" između osnovne i faxa! Frustracije se ne mogu rješiti u WC-u, školarci!!!

  • nrg_grl 18.04.2008.

    (toliko o slobodi govora) / da sam bar nes prosto napisala...

Komentiraj...
Vidi sve komentare