To je to što me zanima!

Zlostavljaču oduzeli pse, video je nastao prije dvije godine

B. O. (62) iz Muća bit će kazneno prijavljen zbog zlostavljanja pasa. Izbacili su ga iz lovačkog društva, a psi koje nije ni cijepio zbrinuti su u skloništu
Vidi originalni članak

Veterinarska inspekcija oduzela je pse Boži O. (62), bivšem članu Lovačkog društva Muć, koji je životinje okrutno zlostavljao, zbog čega je priveden i ispitan u solinskoj policijskoj postaji.

Muškarac je priveden nakon što se na društvenim mrežama pojavila snimka zlostavljanja pasa. U slučaj je uključena i zadarska policija jer je zlostavljanje pasa snimljeno u listopadu 2016. godine na području Golubića u Zadarskoj županiji.

GLUME POLICIJU Zaštitnici životinja presreli su muškarca koji je premlatio pse

To nam je potvrdio Elis Žodana, glasnogovornik PU zadarske.

- Kriminalistička obrada nad 62-godišnjakom vrši se zbog sumnje u kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, i to u suradnji između PP-a Obrovac i PP-a Solin - rekao nam je Žodan. Iz splitske policije su nam potvrdili kako je osumnjičeni muškarac proveo noć u solinskoj postaji, gdje je dao izjavu inspektorima. Obrada još nije dovršena. Jučer ujutro je u mjesto Postinje Donje, gdje 62-godišnjak stanuje, stigla i veterinarska inspekcija. Dok je policija osiguravala kuću Bože O., on nije bio raspoložen za izjave. Rezultate inspekcijskog nadzora potvrdilo nam je Ministarstvo poljoprivrede.

- U tijeku je nadzor veterinarske inspekcije i za sada možemo reći kako su psi oduzeti te smješteni u odobreno sklonište jer nisu cijepljeni ni čipirani i zbog toga će biti podnesen optužni prijedlog prekršajnom sudu. Zbog snimke iz 2016. bit će podnesena kaznena prijava - odmah su nam odgovorili iz Ministarstva poljoprivrede.

Susjedi i poznanici Bože O. pokušavaju ga opravdati. Kažu kako je od mirovine od 2000 kuna najmanje pola trošio na pse i kako “životinje moraju znati tko je gazda”.

Međutim, gotovo svi se redom slažu da je zlostavljanje na snimci pretjerano, predugo traje i jednostavno je presurovo.

Ilija Veić, predsjednik Lovačkog društva Muć, jučer je sazvao Izvršni odbor društva i isključio Božu iz društva.

- Nsam mogao pogledati snimku do kraja koliko sam bio užasnut - kaže Ilija Veić dodajući kako ovaj slučaj baca ljagu na sve lovce koji to ne zaslužuju, jer se zimi i ljeti brinu za divlje životinje, dok su njegovi psi dio obitelji. Identično razmišlja i Mladen Balić, predsjednik Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije.

Identično razmišlja Mladen Balić, predsjednik lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije.

“Ovo je jedna pljuska svim nama, ne samo kao lovcima nego građanima, kako se odnosi prema životinjama. Obavijestili smo udrugu, a mi ćemo ga isključiti iz svih naših organizacija. Nadamo se da će se postupak provesti i sankcionirati, to nije ogledalo niti lovca niti građana, to je zvjerstvo. Čovjek može biti ljut, reagirati i na drugog čovjeka, ali toliko vremenski iskaljivati bijes na dva pasa, i to na koji način, to je katastrofa.”
 

Idi na 24sata

Komentari 118

  • najiram 10 24.11.2018.

    iskljućili ga iz lovačkog društva...hahaha...a da ga lijepo smijestite doživotno u zatvor...koji kretenizam...pitam se dali itko od vas ima psa i sa njime radi kao lovac...dali zna da su ti psi ponekad vrlo nezgodni i agresivni...koji su to kolege lovci...a njegovi psi su im bili radni psi u lovu...i odgovaralo im je što su slušali zapovjedi vođe čopora to jest tog lovca i vlasnika pasa...proućite ponašanje tih pasa tada ćete svatiti da se dominacija u čoporu ostvaruje isklućivo obračunom među psima...da do toga ne dođe vlasnik mora nametnuti svoju dominaciju nad čoporom...zbog takovih kao vi ćitamo kako je pas rastrgao djete ženu izgrizao poštara...jer taj pas nije imao vođu čopora...to jest vlasnika koji mu je mogao zapovjediti...takovi psi donose samostalne odluke i miću smetnje agresijom nad djecom zbog ljubomore nad ženama jer in ne dozvoljavaju ćiniti što ćine..i nad otalim žrtvama nasilnog ponašanja psa koji postaje zvijr jer nema jačeg od sebe...kojem se mora pokoriti...a azili su konc logori za pse i mjesta slićna onim u kojim su hitlerovi doktori vršili nasilje i mućenje nad onim smještenim u istim...to isto je i u azilima..prisilna sterilizacija,...prisilno cijepljenje gdje se životinje zaražuju virusom bjesnila prisilno ćipiranje...kada če se ukinuti ti lažni dušebrižnici..

  • ludak iz Kutine 22.11.2018.

    Zašto se bozi "o" skriva prezime

  • ivonablack 22.11.2018.

    Muc je blizu, pusten je, idemo ga srediti istom mjerom. Dok ne polomimo ovakve, ovoga ce biti. Pravda za savrsene zivotinje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare