To je to što me zanima!

Privilegij za bogate: Borba s ribetinama od 80 kilograma

Osjećaj pri borbi s velikom tunom teško je opisati, kaže Nikola Vujčić, a pjevač Željko Bebek je najveću ribu ulovio izvan natjecanja - i to tunu od čak 76 kilograma
Vidi originalni članak

Nisi ubio ribu samo da bi preživio i prodao je za hranu. Ubio si je zbog ponosa, i jer si ribar. Volio si je dok je bila živa i volio si je poslije. Ako je voliš, nije je grijeh ubiti. Ili je grijeh još veći?, pita se u klasiku “Starac i more” Santiago, stari ribar čija je epska borba s velikom ribom Hemingwayu priskrbila Nobelovu i Pulitzerovu nagradu, a generacije inspirirala u srazu sa životnim nedaćama. Ono u što se upustio Hemingwayev siroti starac kako bi se prehranio i vratio ribarsku slavu, danas je sport, i to sport za bogate

Big game ribolov sve je popularniji u Hrvatskoj, a najbolji ribolovci okupili su se potkraj srpnja na četvrtom Offshore Challengeu u Komiži, međunarodnom kvalifikacijskom natjecanju za svjetski kup u Kostariki u organizaciji SRK Big Game Croatia. 

U komišku luku uplovilo je 60 brodova opremljenih za borbu s ribama težim od 50 kilograma s dvjestotinjak natjecatelja iz 12 zemalja.

- Ovaj je sport privilegij bogatog društva. Za početak vam treba velik brod, a onda dolaze štapovi, borbeni stolac i razne druge stvari. To košta tisuće i tisuće eura, svaki dio te opreme vrlo je skup. Najčešće se ovime bave uspješni poslovni ljudi - kaže Željko Bebek, čija je ekipa osvojila četvrto mjesto i za dlaku izgubila prigodu odmjeriti snage s najboljim svjetskim big gamerima u Kostariki.

>>> Cijeli članak pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 7

  • madras23 19.08.2014.

    Nabijen takve. Lipo ti dođu, zaprde more dizelima, poberu trofejne ribe, plate moš si mislit, A organizator uzme slavu i kotizaciju. Bravo za županiju.

  • merimo 19.08.2014.

    Za cijenu opreme možeš kupit tune ne bi je za dva života pojeo.

  • Drug Tito 19.08.2014.

    Kosta ta oprema malo vise. Polovna tiagra 2000 Eura. Ali jebi ga kako rece to ni iz potribe nego gusta. Skup sport. Triba puno solada i vrimena. I ja bi da mogu. Proba san i lipo je. A ribu jedva jeden. Samo tu nam je prilika za obogatit turisticku ponudu. Imas posla samo sa gostima koji imaju love.

Komentiraj...
Vidi sve komentare