To je to što me zanima!

Prizemljili avion Air Canada jer su u njemu primijetili kako dimi

Iz tvrtke Air Canada izvijestili su kako pilot zrakoplova nije proglasio uzbunu, ali je odbacio spremnik s gorivom te se javio kako se avion mora vratiti na aerodrom
Vidi originalni članak

Zrakoplov kompanije Air Canada vratio se u zračnu luku u Sydneyju nekoliko minuta nakon što je poletio prema Vancouveru zbog dima kojeg su primijetili na avionu. BBC javlja kako je u avionu Boeing 777 bilo 267 putnika, a sletjeli su sigurno natrag u Sydney.

Iz tvrtke Air Canada izvijestili su kako pilot zrakoplova nije proglasio uzbunu, ali je odbacio spremnik s gorivom te se javio kako se avion mora vratiti. Naglasili su kako su dim primijetili kako dolazi iz pećnice u kuhinji u avionu.

- Dim je primijetio član posade aviona te se kapetan odlučio vratiti u Sydney. Napravio je dobru odluku te su u zračnoj luci provjerili mjere sigurnosti aviona - kazala je Jeannie Foster, djelatnica Air Canade u Australiji. Dodaje kako je pilot odbacio spremnik s gorivom, jer se radi o jako teškom avionu koji je uzeo goriva za 15 sati leta do Kanade. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • DinoŠvragulja 28.07.2011.

    Đurđice draga, ni Boeing 777 niti ikoji drugi putnički avion ne može ODBACITI spremnik s gorivom. "Dump the fuel" znači da se gorivo ispusti iz spremnika...

Komentiraj...
Vidi sve komentare