To je to što me zanima!

Prizmić: Pretražili smo teren, tijelo tada nije bilo na površini

Dijelovi kostiju pripadaju mlađoj ženi, pokazali su prvi rezultati analize. Šef HGSS-a tvrdi da su lani na tom području tražili tijelo i da je ono vrlo vjerojatno bilo zakopano
Vidi originalni članak

Mjesto gdje su nađene ljudske kosti nalazi se nedaleko od repetitora Modruš koji je 7. lipnja prošle godine locirao posljednji signal Antonije Bilić. Ne radi se o potpuno zabačenoj lokaciji jer je odmah ispod ceste i kraj ugibališta kojeg kamiondžije često koriste da tamo izbace smeće. Iza šikare od samo nekoliko metara nalaze se kultivirane njive i pokošen travnjak. Zbog toga čudi kako nitko do sada nije našao posmrtne ostatke, osobito zato što je prošlog ljeta na tom području trajala intenzivna potraga za nestalom Antonijom. Mještanka Anka Rendulić, čija se kuća nalazi blizu ugibališta, ispričala je za Novi list kako se sjeća da je lani na tom području bilo "gomilu" policije i da su nešto tražili.

Šef HGSS-a Vinko Prizmić tvrdi da je teren temeljito pretražen te da je tijelo bilo vidljivo na površini sigurno bi bilo nađeno. Rekao je kako su ekipe detaljno pretražile taj teren te da kao dokaz postoji karta i GSP tragovi koji prelaze točno preko tog područja.

- Očigledno je da je tijelo bilo na neki način nepregledno i vizualno i što se tiče mirisa, možda prekriveno nekim otpadom, zakopano ili slično - rekao je Prizmić za Novi list.

Paravinja je jako dobro poznavao to područje

Dragan Paravinja dobro je poznavao područje gdje je nađeno tijelo. Tom je cestom često prolazio, otkriva Jutarnji list. Mještani tvrde da je dionicu poznavao bolje od domaćih ljudi jer je u poduzeće Semmelrock u Ogulinu odlazio po građevinski materijal, a u obližnji Cerovnik po građu. 

Nađene ljudske kosti pripadaju mladoj ženi

Prema prvim rezultatima koje je policiji poslao Zavod za sudsku medicinu dijelovi kostiju pripadaju mlađoj ženi. Je li doista riječ o 17-godišnjoj Antoniji Bilić moglo bi se znati već nakon rezultata brze genomske analize DNK. Tek ako ti rezultati neće sa sigurnošću pokazati da se radi o Antoniji, provest će se detaljnija i sporija, mitohondrijska DNK analiza čiji će se rezultati znati za tek 72 sata. 

- Uzeti su uzorci bedrenih kostiju, zubiju i kose. Nadamo se da će nalaz biti gotov unutar nekoliko dana. Najvjerojatnije će to biti u ponedjeljak. Mi ćemo učiniti sve što možemo da to možda bude i ranije - rekao je predstojnik Zavoda za sudsku medicinu Davor Strinović.

Kosti će otkriti sve: Od identiteta do uzroka smrti

Zagrebački zavod jedan je od najboljih upravo u DNK identifikaciji s obzirom na to da su već identificirali brojne žrtve iz masovnih grobnica nastalih tijekom Domovinskog rata. Jedini u Hrvatskoj rade tzv. mitohondrijsku analizu DNK. Budući da je posrijedi delikatan slučaj, jasno je zašto stručnjaci žele znanstvene dokaze prije nego što potvrde je li riječ o Antoniji Bilić. 

Ako forenzičari imaju sve kosti umrlog li ubijenog čovjeka, ma koliko bile izložene vremenskim neprilikama, mogu već iz kostura odgovoriti na mnoga bitna pitanja: o dobi, visini, postojanju neke ozljede prije smrti, i to bez DNK analize, a u nekim slučajevima čak i kako je žrtva umrla.

Idi na 24sata

Komentari 167

  • filozof23 05.12.2012.

    ali kako ste svi naivni...pa di je tu logika...

  • jad i bijeda 30.11.2012.

    Meni ovaj slučaj ukazuje i to ne sada nakon riješene stvari,nego već nakon prvih dana medijske popme itd,da se tu radi o novcu! Dakle dotični psihopat je uz poslovna poznanstva(kamionđija) sklopio očito neke veze u svijetu trgovine ljudima tj ljudskim organima.S obzirom da mu već od prije psihološki karakter a i prijašnja djela baš leže u toj okrutnoj -nazovimo- branši silovatelja i napasnika djevojaka..Ovaj put je možda otišao na kartu da iskoristi svoju narav,čud a i iskustvo,te da zaradi kakav novac u suradnji sa nama svima nepoznatim sudionicima ili tko zna kojim istočno-balkanskim trgovcima ljudskih organa.No...ono što se kaže,stvar se jednostavno otela kontroli..i svjestan te krivice i odgovornosti.. morao je zataškati čitavo djelo preuzevši čitavu odgovornost na sebe kao počinitelja ubojstva..jer možda je baš takav bio i prvotni dogovor..Ako sjebeš-sam se snalazi!!

  • PINKY_2 29.11.2012.

    Ma sve je ovo cudno..nadam se da ce policija odraditi posao kako treba i preuzeti odgovornost za propuste ako ih je bilo...i naravno preduzeti sve radnje kako bi razotkrili ovu misteriju slucajnog pronalaska tijela...postoji mogucnost da je sve namjesteno....pa eto sad je sve na policiji i ostalim nadleznim tijelima....

Komentiraj...
Vidi sve komentare