To je to što me zanima!

Priznanje prije smrti: Ubio sam četvero ljudi i kopao svoj grob

U posljednjem intervjuu prije smrti Mark 'Chopper' Read šokirao je australsku javnost. Priznao je četiri ubojstva, iako je za jedno od njih oslobođen optužbi
Vidi originalni članak

Pljuska australskom pravosuđu stigla je od pokojnog ubojice koji je u posljednjem televizijskom intervjuu prije smrti priznao da je ubio četvero ljudi. 

Mark 'Chopper' Read, najokorjeliji ubojica i najstrašniji kriminalac u Australiji, preminuo je 9. listopada od tumora jetre. Dva tjedna prije smrti dao je intervju u emisiji '60 minuta' na televiziji Channel 9 te javnost šokirao nepoznatim činjenicama. Intervju je emitiran prošle nedjelje. 

U knjigama i biografiji ipak nije otkrio sve

Read je osuđen za umješanost u ukupno 19 ubojstava, 11 pokušaja ubojstva, nekoliko oružanih pljački i velik broj manjih prekršaja. Ukupno 23 godine svojeg života proveo je u zatvoru. Život mu se potpuno promijenio nakon što je 2002. postao uspješan spisatelj. Njegove ispovijesti o zločinima prodane su u više od 500.000 primjeraka, a biografija je u rekordnom roku postala best-seller. O njemu je 2000. godine snimljen i film. 

Nakon knjiga koje su mu objavljene, australska javnost bila je uvjerena da o Marku 'Chopperu' Readu i njegovim zločinima zna apsolutno sve. Bili su u krivu. 

'Ovo je posljednji show'

- Ovo je posljednji intervju, posljednji show - rekao je Read te priznao da je počinio četiri ubojstva. Dva od četiri slučaja nikada nisu riješena. Dodao je kako mu uopće nije žao. 

Read je priznao kako je ubio Desmonda Costella, utjecajnog sindikalnog lidera ubijenog 1971. godine, Sydneyja Collinsa, šefa moto bande 'Outlaws', Reginalda Isaacsa, pedofila i ubojicu djece čija je smrt zabilježena kao samoubojstvo u zatvoru 1974. te gangstera Siama Ozerkama. Za to je ubojstvo Read oslobođen jer je sudac presudio da je bila riječ o samoobrani.

- Nije bilo u samoobrani. Bilo je željeno i planirano - rekao je Read. 

Otkrio je i kako je bio izboden sedam puta, pogođen s nekoliko metaka nakon što ga je udario automobil, a jednom je čak bio prisiljen kopati vlastiti grob. 

- Postoje četiri ubojstva koja sam počinio. To je sve. Nemojte me pitati zašto sam to učinio. Nemate pojma i iskreno, nije mi niti važno - rekao je Read.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • HRVATSKA OLUJA 30.10.2013.

    ja neznam jel problem u meni?? al brate mili ja ga podrzavam u ubojstvu pedofila i losih ljudi...

  • bosanac laki 26.10.2013.

    lik je žešći monstrum,i ne veselim se stvarno ničijoj nesreći ali svaka mu čast,SVAKA MU ČAST što je koknuo pedofila,nek mu bog oprosti,ubijanjem pedofila ja mislim da se iskupio za sve ostale zločine što je počinio,legenda!!!!!!!!!!!

  • roly1 26.10.2013.

    istinu ne zna ni on, bolesnik, eto to je, pravda je spora ali anarhija puno opasnija

Komentiraj...
Vidi sve komentare