To je to što me zanima!

Priznao promašaj: Sanader ukida 2. mirovinski stup?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Razmišlja se o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju prema kojem će se svi građani moći izjasniti žele li ostati u drugom mirovinskom stupu
Vidi originalni članak

Premijer Ivo Sanader je nakon sjednice Ekonomskog vijeća priznao da se drugi mirovinski stup sve više pokazuje kao promašaj. Poručio je da se razmišlja o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju prema kojem građani mogu odabrati žele li ostati u drugom stupu ili će svoj udio u fondovima, prenijeti na državu. Tako bi imali prava na mirovinu pod istim uvjetima kao što imaju svi građani iz prvog stupa, odnosno stvari bi se djelomično vratile u stanje prije 1997..
- Deset je godina prošlo od početka primjene mirovinske reforme, i vrijeme je za mijenjanje onoga što nije dobro - smatra predsjednik Vlade. Sanader je također ponovio da će se u rebalans proračuna ići nakon što se naprave analize. O konkretnim mjerama za ublažavanje posljedica gospodarske krize raspravljat će se tek za dva tjedna.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • grof cicija 13.02.2009.

    kak bi ovoj trojici idealno lijepo stajalo kada bi im po zakonu obukli prugasta odjela( za sva dobra djela učinita lijepoj našoj)

  • centurion 13.02.2009.

    o smranaderu imaš li koju dobru vrlinu!

  • svi_smo_doma 13.02.2009.

    A čija je to bila ideja - da se uvede II. stup? Neka kaže Sanader da li će se netko za tu pogrešku javno ispričati građanima, ili čak i podnijeti neke sankcije? Ako nitko nije kriv, ako se za takvog ne zna, onda smatram da je u pitanju laž i lopovluk, a u svakom slučaju je sramotno koristiti vlastite građane kao pokusne kuniće. Pokušali ste, ispalo je da ne valja - snosite posljedice; ODSTUPITE S VLASTI!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare