To je to što me zanima!

Probila led: Perković protiv rezanja potpora sportašima

Perković je prvi puta progovorila kao zastupnica u Skupštini Zagreba. Kritizirala je rezanje potpora za vrhunske sportaše koje je predložila zamjenica gradonačelnika
Vidi originalni članak

Najbolja svjetska, europska i olimpijska bacačica diska Sandra Perković, prvi puta je progovorila kao zastupnica za govornicom Skupštine Zagreba. Izabrana je na listi Milana Bandića u svibnju prošle godine. 

Kritizirala je rezanje potpora za vrhunske sportaše u proračunu Zagreba koji je predložila Bandićeva zamjenica Sandra Švaljek. Smeta joj što će sport općenito izgubiti 20 posto novca.

- Profesionalni sportaši prve kategorije imat će ukupno manje od 2000 kuna stipendije mjesečno. Oni se bave samo vrhunskim sportom i daju sebe u sport. Ne mogu se baviti drugim poslom i teško će se financirati s tim iznosom – rekla je Perković.

Dosad su sportaši prve kategorije prve kategorije dobivali 1600 kuna stipendije, te dodatnih 800 za opremu i dodatke prehrani. Druga kategorija je dobivala 1500 kuna, a treća 600 kuna. 

Perković kaže da će treća kategorija sportaša također biti u teškoj situaciji jer nemaju sponzore, a izgubit će dio novca.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • felipe 03.12.2014.

    Svaka čast sportu, al dok socijalno ugoženih u gradu ima koliko god hoćeš??

  • francetić 03.12.2014.

    Bolesno.I ona i društvo.A što bi bilo tek da sve sama plaćaš.A kažeš da ste profesionalci.Pa profesionalci zarađuju.

  • west66 03.12.2014.

    očito ju nitko nije savjetovao da joj je bolje da bude tiho s takvim izljevima, posebice ona, posebice

Komentiraj...
Vidi sve komentare