To je to što me zanima!

Problem je što predsjednica ne mora objasniti pomilovanja

Komisija bi morala obrazložiti zašto je predsjednici predložila da nekog pomiluje, a nekoga ne. Predsjednica daje zadnju riječ, ali ona ne proučava zakone, rekla je
Vidi originalni članak

Bivša ministrica pravosuđa i bivša ministrica pravosuđa za RTL je kazala kako je upitan cijeli sustav pomilovanja u kojemu Predsjednik Republike uopće nije dužan obrazložiti zašto je koga pomilovao.

- Vi za svaki slučaj možete propitivati da li je on moralan ili nije, ali ovdje je riječ o aktu milosti. U Zakonu o pomilovanju nema obveze obrazloženja. To je problem i apeliram na promjenu tog zakona. Komisija bi morala obrazložiti zašto je predsjednici predložila da nekog pomiluje, a nekoga ne. Predsjednica daje zadnju riječ, ali ona ne proučava zakone, ima svoja savjetodavna tijela, ona je dobila papire koje je jednostavno potpisala jer vjeruje svojoj komisiji. Ako je Vladimir Šeks nesavjesno utjecao na rad Komisije, postavlja se pitanje kako ta Komisija može nastaviti neometano funkcionirati sa istim kredibilitetom - rekla je. 

Idi na 24sata

Komentari 61

  • najiram 10 05.02.2016.

    baš bi bilo interesantno da se čuje koga je to još pipović pomiloval po glavi...ajde istinski novinari sa istinom na vidjelo....ja mislim da 99% partijski podobne...

  • vihor 2016 05.02.2016.

    ozbolt ti si u pravu ona proucava zakone ,tako je oslobodite sve i pomilujte samo su nam tamo na trosku,,

  • 05.02.2016.

    Tražim od predsjednice RH da poništi svoju odluku jer očito "nie imala saznanja" (moš mislit). Također tražim da se predsjedniku RH oduzme mogućnost pomilovanja kriminalaca. Ne vidim svrhu niti poruku te mogućnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare