To je to što me zanima!

Pročelnik za sport spasio gradonačelnika od batina

Zaštitar Marinko Vojnović (31) iz Duća napao je metalnom palicom gradonačelnika Omiša Ivana Škaričića u kabinetu. Udario ga je palicom u ruku
Vidi originalni članak

Marinko Vojnović (33), zaštitar iz Duća, u ponedjeljak oko 8.30 sati ušetao je u ured gradskog poglavarstva u Omišu u kojem su se nalazili omiški gradonačelnik Ivan Škaričić i još šest gradskih vijećnika. Izvukao je skrivenu rasklopivu metalnu palicu i njome udario gradonačelnika u glavu.
- Mogao me ubiti. Na sreću, amortizirao sam udarac rukama, a i skočio je pročelnik za sport Mateo Pezo, te smo se počeli naguravati s njim. Izgurali smo ga iz ureda, a on je nastavio prevrtati inventar i slike u predvorju - rekao je Škaričić.
Pretpostavlja da je uzrok napada nezadovljstvo cijenom koju je Vojnoviću i njegovoj obitelji država ponudila za njihovo denacionalizirano zemljište na predjelu Ribnjak. Riječ je o čestici koja je pripala gradu Omišu za gradnju stambene zgrade.
- Ako je bio nezadovljan cijenom, mogao je to riješiti sudski. U školi sam mu predavao povijest, a i prije je dolazio oko ovog problema te sam mu nastojao pomoći savjetima - kazao je šokirani  Ivan Škaričić.
Napadačev brat Joško Vojnović kaže kako je Marinko napao gradonačelnika jer je osjećao da ga je prevarila omiška vlast, koja njihovu zemlju investitorima prodaje po višestruko većoj cijeni.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Beta 26.02.2008.

    Sta je covik triba napraviti? Stanje u Omisu je jadno. Sve sto se dobit moze dobije Jozo Studenac i HDZ. Grad je Jozi proda zemlju za stambenu zgradu, gradski mocnici ce dobiti stan u istoj i stvar rjesena. A ovi jadni ljudi cija je zemlja jedva 13 kn po kvadratu. Jadno. Za mi je samo da ga Marinko nije dobro nabatina. I gradonacelnika, i studenca. Jer nista bolje nisu ni zaslutili! Marinko drz se!

  • laljino4 26.02.2008.

    a vidi mu se po faci da je lopina!neka ga je!

  • tajnamoja 26.02.2008.

    Gradonačelnici svih gradova-ujedinite se!

Komentiraj...
Vidi sve komentare