To je to što me zanima!

Produljeni odmor: Ni tri tjedna praznika nije im bilo dovoljno

Zastupnici su na praznike otišli tjedan dana prije Uskrsa. Vraćaju se sredinom svibnja. Nekim zastupnicima, poput Laburista Branka Vukšića, to je neshvatljivo...
Vidi originalni članak

Neshvatljivo je da Sabor države koja je u tolikoj krizi i koja ima loše zakonodavstvo nema što raditi. To je za svaku osudu, rekao je saborski zastupnik Branko Vukšić.

Zgrozila ga je informacija da u saborske klupe zasigurno neće sjesti prije polovice svibnja. Zastupnici će na odmoru provesti čak četiri, umjesto tri tjedna.

Posao su zaključili uoči Uskrsa glasanjem o raspravljenim točkama dnevnog reda, za što im je trebalo samo 13 minuta. Sabornicu su napustili bez ikakva objašnjenja i informacije o tome kad se moraju vratiti na posao.

- Nova sjednica će biti kad predsjednik Sabora to odluči i bit ćete o tome obaviješteni - rekao je predsjedavajući Nenad Stazić, a uskoro se pokazalo kako je najvjerojatnije riječ o trotjednom odmoru. Zastupnici su sjeli u automobile i otišli svojim kućama. No ne baš svi. Neki su nastavili dolaziti.

- Ja i sad radim. Za mene nije bilo pauze, a to što nema zasjedanja, nije naša krivica - rekao je laburist Vukšić. 

Leko, Reiner, Stazić, Kosor - ipak dolaze

I doista - evidencija dolazaka zastupnika u Sabor to i potvrđuje. U zadnja dva tjedna na Markov trg relativno uredno, uz Vukšića, dolazili su predsjednik Josip Leko, potpredsjednici Nenad Stazić i Željko Reiner, Jadranka Kosor, Jozo Radoš, Dragutin Lesar... Ipak, radilo se o maksimalno dvadesetak saborskih zastupnika na dan. Od njih 151.

Iako iz Sabora još nema službene potvrde o tome kojeg će datuma početi zasjedanje Sabora, jasno je da to neće biti ovog tjedna. Odluku o sazivanju donosi predsjedništvo, a ono će se, doznajemo, sastati tek idućeg tjedna.

- Mi nikako ne možemo utjecati na to kad će Sabor zasjedati. Samo na zahtjev većine zastupnika u roku od osam dana mora se sazvati sjednica. A većinu zastupnika čini vladajuća koalicija - kaže laburist Dragutin Lesar

Idi na 24sata

Komentari 194

  • drm2 05.05.2014.

    Dok mi rintamo prezivljavamo i zaradjujemo za njihove place oni nonsalantno ne rade nis u ovoj Hrvatskoj osim izlezavanja i dizanja poreza kad sabor zasijeda gamad jedna bezobzirna, ,lopovska prije svega. I sam da pitam Linica mogu li mu bit prijatelj imam par milijuna duga cujem da je to popularno zanimanje danas ?

  • BeneLovric 30.04.2014.

    ljudi dragi sta ih napadate moraju potrositi lovu koju su ukrali triba njima malo vise vrimena ...

  • GisNOTok 29.04.2014.

    Pa šta oni išta rade, osim što tu i tamo kao neki zakon ili prijedlog olfa pročitaju, ako i to? Ja to njihovo 'radno mjesto' zovem običnim legaliziranim lopovlukom, krađa 15-20-30-35 tisuća mjesečno, a koliko bi onda onaj u nekom brodogradilištu trebao za svoj posao dobijati, 50 tisuća? Koji apsurd je ovaj svijet...

Komentiraj...
Vidi sve komentare