To je to što me zanima!

Produljeni vikend donijet će i tri dana pljuskova i jako jugo

Nakon velike promjene u petak, osobito poslijepodne, vikend i ponedjeljak će pratiti relativno toplo, ali oblačno i kišno vrijeme. Istra i Dalmacija bi mogli imati i obilnije pljuskove
Vidi originalni članak

Kraj tjedna donijet će veliku promjenu vremena koje je ovih dana bilo uglavnom sunčano, pa već u petak stiže jugo, a s njime i mnogobrojni oblaci, piše Zoran Vakula u vremenskoj prognozi HRT-a za sljedećih nekoliko dana. 

Petak će početi suhim i pretežno sunčanim vremenom, a u nizinama i sa maglom, no završiti sa znatno više oblaka, osobito na Jadranu i područjima uz njega, gdje je kiša mjestimice moguća već poslijepodne. U mnogim mjestima bit će je navečer i osobito u noći na subotu. Produljeni vikend bit će još oblačniji, a na Jadranu kišovitiji i vjetrovitiji. 

Istočna Hrvatska u petak će biti najsunčanija, s poslijepodnevnim temperaturama malo iznad 20 Celzija. Podjednako će biti i u unutrašnjosti, ali će zamjetniji oblaci stići navečer. U gorju već popodne može biti mjestimične kiše. U Dalmaciji i na jugu zemlje buru će zamijeniti jugo, koje će mjestimično imati olujne udare. Izraženije pljuskove mogla bi pratiti i grmljavina. Tu će najviše temperature u petak biti oko 24.

Sljedećih dana bit će relativno toplo, ali na kopnu i znatno oblačnije, uz povremenu kišu. U sjevernijim krajevima bit će rjeđa, ali u Istri i Dalmaciji mogući su obilniji pljuskovi. Sljedeći tjedan vrijeme bi se opet trebalo stabilizirati. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • blokirani_lovac 05.10.2018.

    Kakav produljeni vikend ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare