To je to što me zanima!

Produžuju rok za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata

Izmjenama zakona nova vlada planira produžiti rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju bespravne gradnje. Država će građanima pomoći i povoljnijim kreditima
Vidi originalni članak

Novi ministar graditeljstva, Ivan Vrdoljak, priprema izmjene zakona kojima će se produžiti rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju bespravne gradnje. Novi rok sigurno će premašiti 31. prosinca 2012., a građanima će oko legalizacije pomoći i država koja će im osigurati povoljne kredite. 

Ministar o detaljima ne želi govoriti dok sve ne bude definirano do kraja. Uskoro će se formirati radna skupina koja će napraviti izmjene koje bi cijeli proces trebale ubrzati i olakšati. 

Kako u Hrvatskoj prema procjenama ima od 150 do 200 tisuća bespravno sagrađenih objekata nova vlast procijenila je da je rok koji je donijela HDZ-ova vlada prekratak, piše Jutarnji list. Promijenit će se i kategorizacija objekata jer tvrde da se ne mogu u isti koš trpati apartmani na moru i poljoprivredna zemljišta. 

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 53

  • balcanicus 04.01.2012.

    Na obali, Istri i Dalmaciji, novca za plaćanje zasigurno ima dovoljno, drugdje teško

  • luyz 04.01.2012.

    i kaj bi ja sad trebal platiti za garažu kao za apartman na moru? e pa neču!!!!!!!!!!

  • infoEffect 04.01.2012.

    Bitne su namjere i razlozi zbog kojih dolazi do ove inicijative. "Poznavajući" naše političare nekako mi se čini da se tu radi o porezu na imovinu. Kako ubirati porez na bespravno izgrađene objekte ako nam ne pomognete da isto legaliziramo?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare