To je to što me zanima!

Profesor autom 'pokosio' troje djece u Zagrebu, sada se brani: 'Tamo bi trebala stajati ograda'

S 2,3 promila u krvi je profesor na zagrebačkom PMF-u u lipnju prošle godine ozlijedio troje djece kada je naletio na tramvajsku stanicu na Držićevoj. Danas se branio
Vidi originalni članak

U lipnju prošle godine je akademik Vladislav Tomišić, profesor na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u nadstrešnicu tramvajske stanice. Pritom je ozlijedio četvero pješaka, od kojih su troje bila djeca od godinu i pol, pet i devet godina. Policija mu je tada izmjerila 2,33 promila u krvi. 

Jutarnji list javlja kako je Tomišić u utorak iznio obranu pred tužiteljstvom. Rekao je da mu je žao te da suosjeća sa stradalom djecom i roditeljima, no poruči i kako do nesreće ne bi došlo da na kobnoj tramvajskoj stanici u Držićevoj postoji čelična ograda od koje bi se, kako kaže, automobil odbio. 

NEĆE U PRITVOR Profesor koji je autom 'pokosio' tramvajsku stanicu nudi svoju pomoć ozlijeđenom dječaku

Podsjetimo, Tomišić je oko 15.20 sati vozio Hondu riječkih tablica Avenijom Marina Držića. Dolaskom do raskrižja nije vozilo držao na sredini prometne trake te je u blizini raskrižja spojnog kolnika Slavonske avenije zahvatio  rub kolnika i nastavio nekontrolirano kretati te je udario u nadstrešnicu tramvajske stanice, gdje je ozlijedio mladića (26) i troje djece

POGLEDAJTE VIDEO: Nesreća na Držićevoj 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Teško je ozlijeđeno dijete kojem je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, a dvoje lakše ozlijeđenih je nakon liječničke pomoći pušteno kućama.  

Idi na 24sata

Komentari 18

  • ucjena 10.03.2023.

    Ograda samo za tebe i gumene bandere te tobogan kanali za vodu i još da ti je cesta prazna,

  • Štomikron 08.03.2023.

    Da si rekao da te je stid dobio bi lajkove. Ovako, bolje je da makar šutiš.

  • OBJEKTIVNIopettu 08.03.2023.

    Po tebi treba ograditi sve o takvih. Prije bi donio zakon da ti se oduzme vozacka i spremi u zatvor. Bili bi cudo da je izjavio da do prometne ne bi doslo da nije bio pijan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare