To je to što me zanima!

Učitelj je zaboravio na njega: Učenik plačući pješačio kući

Dječak (9) je ostao sam u Gradskom parku Osijek gdje su djeca sudjelovala na sportskom natjecanju nakon što se odvojio od grupe koja je busom otišla kući
Vidi originalni članak

Profesor tjelesnog odgoja iz Osnovne škole 'Antunovac' zaboravio je učenika na izletu u Osijeku. Dječak (9) je ostao sam u Gradskom parku Osijek gdje su djeca sudjelovala na sportskom natjecanju nakon što se odvojio od grupe, a autobus s njegovim prijateljima i učiteljem se uputio kući, javlja Glas Slavonije.

Kada je shvatio da je sam, mališan je kući krenuo pješke obilaznicom. Srećom, naišao je prijatelj dječakova oca i odvezao malog kući. 

- Prijatelj me nazvao i pitao: “Što ti sin radi na obilaznici?” a ja sam bio šokiran - kazao je dječakov otac, a majka je dodala da je devetogodišnjak kući došao sav uplakan i dehidriran, a smirio se tek drugi-treći dan. 

Roditelji su sve prijavili ravnatelju i prosvjetnoj inspekciji koja je utvrdila da nije bilo nepravilnosti što se tiče škole. Naime, roditelji su automobilima došli po neku djecu, a djeca koja su se vraćala autobusom nisu primijetila da dječak nedostaje. 

Ipak, ravnatelj škole 'Antunovac' Tomislav Buk, kazao je da to ne opravdava učitelja koji je djecu trebao prebrojati. 

Učitelju tjelesnog odgoja I. P. pozlilo je kada mu je ravnatelj rekao da je zaboravio jednog učenika. I. P. u potpunosti preuzima odgovornost za to što se dogodilo te razumije ljutnju roditelja. Inspekcija ga je sankcionirala opomenom pred otkaz. 

Idi na 24sata

Komentari 167

  • novkovka 23.05.2015.

    kriv je i profesor,a bome i dijete.ne treba sad previše optuživati profesora,i on je samo čovjek.a roditelji trebaju naučiti dijete kako se ponašati na natjecanjima,na izletu....da se dijete nije odvojilo iz grupe vratio bi se doma kao i ostali.u ovom imaju grešku i roditelji.pa nek sudi kako god hoće.

  • DarkParadise 22.05.2015.

    Kakav je to mali kad nitko iz razreda nije primjetio da ga nema?

  • doris12 22.05.2015.

    Ljuta sam jako na ljude koji krive malog, e pa sad cu Vam objasniti zasto se mali zapravo odvojio od grupe. Mali trenira plivanje i kada je treci dijete zna da dobije za to medalju e pa tako je mislio da ce i dobiti jer je bio treci u svojoj skoli otisao je do mjesta di se dijele medalje i shvatio je da nece on dobiti medalju da ima i boljih od njga kada se vratio na mjesto gdje je njegova grupa bila njih nije bilo,otisao je do mjesta autobusa i tamo nikoga nije bilo,krenio je sam kuci hodao je obilaznicom gdje auti voze 100km/h ako ne i vise,naravno da je mali sok dozivio. Roditelji zamislite da se to nedaj Boze Vama dogodi kako bi reagirali jel bi krivili svoje dijete ili profesora???? A i profesor je taj koji treba prebrojati dijecu u busu,a nije! I ako je neki roditelj dosao po svoje dijete trebao je lijepo reci da ne mogu s njima kuci da on mora imati istu brojku dijece kada su kretali prema Gradskim vrtu i kada se vracaju za Antunovac. A taj profesor nije imao obraza pogledati njegovoj majki u oci i ispricati se nego se ispracao malom dan poslije. Ok bar se nekom ispricao,ali trebao je i roditeljima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare