To je to što me zanima!

Profesori ne žele predavati van Filozofskog fakulteta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na nastavi na alternativnim lokacijama ili nisu došli studenti, ili nema profesora, ili dvoranu ne mogu naći. Studenti tvrde: To je samo lakrdija
Vidi originalni članak

Nije rat, potres ili poplava pa da idemo održavati nastavu na druge lokacije, kaže profesor s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, etnolog Tomo Vinščak. On je u ponedjeljak sudjelovao u sastanku profesora sa Filozofskog fakulteta. Skupina profesora pozvala je kolege da se okupe i odluče hoće li podržati "privid funkcioniranja sistema". Oko 150 profesora raspravljalo je satima o dislociranoj nastavi, zahtjevima studenata te načinima kako ih ostvariti. Većina profesora odbija predavati izvan prostora fakulteta.
- Ta dislocirana nastava vrijeđa dostojanstvo nastavnika - kaže docent Predrag Marković. Među profesorima je mnogo onih koji ne podržavaju metodu blokade fakulteta, ali ni ne žele predavati na alternativnim lokacijama. Većina predavanja u ponedjeljak je trebala biti na Pučkom otvorenom učilištu. U nekim dvoranama je bilo oko petnaest studenata, ali profesori nisu došli. Nekoliko studenata neuspješno je tražilo po učilištu dvorane za predavanja, odustajući ubrzo od potrage sa zaključkom kako dvorana ni ne postoji.
- Nastavni proces je blokiran, predavanja na alternativnim lokacijama ne smatramo nastavom, već predstavom. Pozivamo studente i profesore na bojkot te lakrdije - priopćili su pobunjeni studenti. Dekan Miljenko Jurković rekao je kako nije čuo da profesori odbijaju predavati na alternativnim lokacijama.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kalimeroNa2 11.05.2009.

    zakaj bi makli? pa zna se kaj studenti rade....bance i partijaju i uce tek pred sam ispit. A onda malo protestiraju...dobri stari studentski dani :)

  • slama 11.05.2009.

    dobro dajte maknite sliku PIVA u kontekstu iscrpljenih..

Komentiraj...
Vidi sve komentare