To je to što me zanima!

'Profesori sami odlučuju koje će moderne knjige djeca čitati'

Ministarstvo znanosti i obrazovanja napravit će istraživanje među učiteljima razredne nastave, učiteljima i nastavnicima Hrvatskog jezika koja književna djela bi odabrali za cjelovito čitanje
Vidi originalni članak

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odgovorilo je za N1 kako je došlo do odluke da se djelo "Dnevnik Anne Frank" ne nađe na popisu lektire u kurikulumu Hrvatskog jezika.

Odgovor prenosimo u cijelosti:

"Knjiga Dnevnik Anne Frank nije bila na popisu obveznih djela niti u jednoj verziji. U prijedlogu kurikuluma koji je bio objavljen na javnoj raspravi (od 15. studenog do 15. prosinca 2018. godine, poveznica: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=9345 ) nema navedenog djela kao niti u prijedlogu koji je Ekspertna radna skupina poslala Ministarstvu s izdvojenim mišljenjima.

Kako je i navedeno u samom kurikulumu nastavnik samostalno bira suvremena djela za cjelovito čitanje.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja napravit će istraživanje među učiteljima razredne nastave, učiteljima i nastavnicima Hrvatskog jezika koja književna djela bi odabrali za cjelovito čitanje u skladu s kriterijima navedenim u kurikulumu.

Spomenuti odabiri bit će javno objavljeni kao preporuke koje nisu obavezne, ali mogu biti smjernice za odabir ako su učiteljima i nastavnicima potrebne."
 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 14.02.2019.

    Vjeronauk i propovijedi ...po mogućnosti nek ne Nauče ni citati ni pisati pa nek se samo razmnožavaju ...

  • ina67 13.02.2019.

    Dnevnik Ane Frank se čita u cijelom svijetu, a da ne govorimo o Njemačkoj, no mi smo došli do dna i možemo slobodno reći, a ja ću za sebe, da sramota me je.

  • zemuncevic 13.02.2019.

    Ima li bitka na Sutjesci,Neretvi,Vardaru,Moravi itd., valjda to drugovi žele !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare