To je to što me zanima!

Profil na poligrafu testira radnike zbog serije krađa

Radnici kažu da su neki potpisali pristanak jer se boje otkaza, a dobar dio ih je odbio potpisati. Iz Profila su rekli da poligrafom žele otkriti lopova
Vidi originalni članak

Djelatnicima knjižare Profil prošli je tjedan ponuđeno da potpišu kako pristaju na poligrafsko testiranje, a u ponedjeljak ih je na poslu dočekao i uređaj. Večernji list piše da je jedan radnik ispitan. Dodaju da su iz Profila rekli kako su angažirali ovlaštenu agenciju za poligrafsko testiranje zbog serije krađa koje upućuju na radnike.
- Neki se boje otkaza pa su potpisali, a dobar dio njih je odbio potpisati. U Profilu ima dosta sezonskih radnika - kažu naši sugovornici.
- Preduvjet za poligrafsko testiranje je dobrovoljnost i nema prisilnog ispitivanja. Rezultati ispitivanja nikad nisu čvrsti dokaz, već predstavljaju indiciju koja upućuje na nešto. Ako netko ne pristane na poligraf, ne bi smio trpjeti posljedice zbog toga - govori zagrebački odvjetnik Veljko Miljević.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • plavi cvijet 24.08.2010.

    Nevjerojatno je što tim bahatim i primitivnim \"izumiteljima\" testiranja radnika putem poligrafa prolazi kroz mozgove. Radnik znači nije dužan pristupiti poligrafskom testiranju, a ne smatra se ni za dokaz. Zna se kako se to radi. Netko mora biti odgovoran, dobiti dobru plaću pa će taj vrlo lako napraviti plan kako najbolje sve organizirati i internim propisima svesti mogućnost krađe na najmanju mjeru. Kad bi ti menadžeri i direktori mislili na zaposlene i poduzeće, a ne samo na sebe, ne bi bilo ovako glupih, ali baš glupih ideja.

  • tužni šokac 24.08.2010.

    nosite tu aparaturu u središnjicu hdz-a mislim da bih taj aparat riknuo samo nakon dva tri testiranja ha--ha

  • Dalekoo 24.08.2010.

    Evo kako vam to ide... posto znam par ljudi koji rade u doticnoj firmi u dalmaciji.. Doticna firma cesto puta kasni sa placama... stalno se prijeti sa otkazima..zbog raznoraznih razloga.. A bio je i slucaj da studenti koji tamo rade cekaju mjesecima da ih se isplati.. jednom je jedna studentica uspila doc do vlasnika i zatrazila svoj, prije nekoliko mjeseci zaradjen novac na sto je dobila odgovor... da prestane sa mobbingom....sada povrh svakodnevnih prijetnji otkazom, jos i ovo.... Zivjela Demokracija

Komentiraj...
Vidi sve komentare