To je to što me zanima!

Profil silovatelja: Narcisoidan, inteligentan, možda zlostavljan

Osim alkohola, zločinu je kumovala i neka kemijska supstancija. Zločinac je uvijek u svemu bio najbolji, a sad je ponižen. Agresiju nosi iz djetinjstva, 
slažu se psihijatri
Vidi originalni članak

Čovjek koji može silovati djevojku tako brutalno da joj rukom vadi organe, kao osoba je sigurno rigidan, prepotentan, vrlo inteligentan, ima potrebu stalna dokazivanja. Nema tu psihoze ili nečeg devijantnoga, ali postoji prepotentna struktura osobnosti. Ne može se reći da je tu riječ o patologiji, ali alkohol ili nešto drugo sigurno su mu blokirali kriterije. Agresiju koju nedvojbeno nosi u sebi on je formirao između pete i sedme godine života. Ako silovatelj još poslije mirno stoji pokraj teško ozlijeđene djevojke, on tako poručuje: Učinio sam ono što je zaslužila. Njega je najvjerojatnije povrijedilo to što mu se ona nije seksualno podala kako je on želio i njemu pada mrak na oči, pa čini taj nasilan, iracionalan čin dokazivanja. Zato je tako žestoko i nasilno nasrnuo da je ozlijedi. On ju je izmasakrirao, i to je njegov stav. U psihoanalitičkom segmentu tog slučaja moglo bi se zaključiti da je silovatelj sve doživio kao da je djevojku ‘išamarao’.

Tako poznat pulski psihoanalitičar i sudski vještak opisuje osnovne značajke psihološkog profila osobe koja bi mogla počiniti brutalno silovanje koje odgovara medijskim opisima strašnog zločina u Podstrani. Psihoanalitičar dodatno pojašnjava što naoko uzorna mladića može pretvoriti u monstruma.

>>> Više pročitajte u 24sataExpressu

Idi na 24sata

Komentari 146

  • LudiGnjida 07.12.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • julia73 06.12.2012.

    kako možete ovo karakterizirat kao silovanje? da ju je silovao , zna se kao se siluje, ovo je monstruozno djelo sa po život opasnim posljedicama. sigurno da je bio drogiran i lud, takvi se i po cestama voze i ubijaju koga stignu. Dobio bi on od mene po kratkom postupku, zna se kako

  • Malleus Maleficarum 06.12.2012.

    Ti psihijatri stvarno pretjeruju. Nije niti nomalan niti inteligentan nego je samo okrutni divljak . Takav opis karaktera sliči mi na prikaz sultana Sulejmana u seriji. U stvarnom životu bio je Sulejman okrutni psihopat, isto kao i počinitelj ovog nezamislivog zločina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare