To je to što me zanima!

Proglasili pacijente mrtvima, pa im vadili organe i prodavali ih

Dva brazilska liječnika su pacijente proglasili moždano mrtvima, uzeli im organe i prodali ih. Četiri pacijenta su kasnije uistinu umrla. Liječnici kažu da nisu krivi
Vidi originalni članak

U Sao Paulu je u ponedjeljak počelo suđenje dvojici liječnika koji su 1986. godine lažirali osmrtnice četvorici živih pacijenata, izvadili im organe i prodali ih, nakon čega su pacijenti uistinu preminuli. 

Pacijenti su potpisali da žele donirati organe nakon smrti, no liječnici su ih proglasili moždano mrtvima i uzeli im organe dok su još bili živi, javlja FoxNews. 

Liječnike Pedra Torrecillasa i Ruija Sacramenta terete se za ubojstva, a liječnika Mariana Fiore Júniora za pomaganje. Izjasnili su se da nisu krivi. 

Jedan od ubijenih pacijenata bio je i 15-godišnji Alex Cristina koji je prije 25 godina završio u bolnici Santa Isabel s ozljedom glave. Dva dana poslije obitelji su javili da mu je mozak umro, no majka je odbila donirati njegove organe. Poslije su doznali da je njezin potpis bio krivotvoren te da su organi izvađeni dok je Alex još uvijek bio živ.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • user_46331 22.10.2011.

    Ja osobno nemam ništa protiv doniranja i imam u planu napraviti donorsku karticu iz razloga što organi trunu pod zemljom, a živom čovjeku mogu spasiti život. Moje mišljenje je takvo od kada sam izgubila sina. Da me je neko tražio njegove organe nebi ih dala jer je to moje dijete, ali bi ponudila svoje da spasim tuđe dijete.

  • Fuzije 21.10.2011.

    sad nek njima povade ograne pa nek ih doniraju najpotrebnijima! oko za oko, zub za zub!!

  • cudojedno 21.10.2011.

    sva sreca da Bljak nije doktor, jer bi zavrsio kao i ovi na naslovnici , bolesno stvorenje

Komentiraj...
Vidi sve komentare