To je to što me zanima!

Proizvodili alkohol i prodavali ga u ambalaži poznatih marki

Policajci iz PU varaždinske su u suradnji sa zagrebačkim policajcima i Carinskom upravom proveli opsežnu istragu nad petoricom sa šireg zagrebačkog područja
Vidi originalni članak

Policajci iz PU varaždinske su u suradnji sa zagrebačkim policajcima i Carinskom upravom  proveli opsežnu istragu nad petoricom sa šireg zagrebačkog područja, starih 44, 65, 31, 55 i 56 godina. Policija sumnja da su počinili više kaznenih djela.

- Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, pretraženi su stanovi i vozila kojima se koriste navedeni. Tom su prilikom pronađene veće količine gotovih krivotvorenih alkoholnih pića, veće količine etilnog alkohola, aroma, ekstrakata, tekućina nepoznatog sadržaja, strojevi za miješanje i punjenje pića, veće količine krivotvorenih markica Ministarstva financija, tiskarski stroj, šablone raznih proizvođača, automatska puška, pištolj, puška ručne izrade, veća količina prazne ambalaže pripremljene za punjenje, veća količina krivotvorenih čepova i drugi predmeti - izvijestila je PU varaždinska.

Pribavljao originalnu ambalažu

Istragom su utvrdili da je muškarac (44) od početka 2009. godine proizvodio različita jaka alkoholna pića domaćih i stranih proizvođača.

- Na njima su bile istaknute oznake raznih robnih marki i nositelja ovlaštenja korištenja tih robnih marki - trgovačkog društva iz Njemačke, trgovačkog društva iz Zagreba, te drugih trgovačkih društava. Na traženje spomenutog 44-godišnjaka, 56-godišnjak je pribavio originalnu ambalažu, dok je 55-godišnjak, kao zaposlenik trgovačkog društva iz Zagreba, pribavio originalne čepove za pića koje proizvodi to trgovačko društvo, a 65-godišnjak neoriginalne čepove s naznakom istog proizvođača - piše u priopćenju.

"Zaradili" više od 60.000 kuna

- Pri tome su sva trojica navedenih bili svjesni da će 44-godišnjak ovu ambalažu i čepove koristiti u svrhu daljnje prodaje alkoholnih pića koja je sam proizveo pod oznakom navedenih robnih marki, a radi stjecanja znatne nepripadne materijalne dobiti. Na tako pakirana i neistinito označena alkoholna pića, 44-godišnjak je nalijepio neoriginalne markice Ministarstva financija RH, u nakani prikazivanja kako se radi o porezno tretiranoj robi. Tako neistinito označena alkoholna pića 44-godišnjak je u više navrata u velikim količinama prodao 31-godišnjaku, koji ih je dalje prodavao kupcima na području Zagreba i drugih mjesta, iako je znao da se radi o alkoholnim pićima neovlašteno označenim robnim markama i na kojima su nalijepljene neoriginalne markice Ministarstva financija. Time su 44-godišnjak i 31-godišnjak od ovakve prodaje stekli za sad neutvrđenu dobit, ali svakako veću od 60.000 kuna - izvijestila je policija.

Pretražili im kuće

Policajci su prilikom pretrage  kuće muškarca (44) pronašli kuburu s ležištem predviđenim za ispaljivanje patrona sa sačmom, glatke cijevi, te jedan pištolj s pripadajućim spremnicima i streljivom, dok su kod 55-godišnjaka pronašli automatsku pušku.

- Po završetku kriminalističkog istraživanja, svi navedeni su uz kaznene prijave za kaznena djela krivotvorenje znakova za vrijednost i povredu žiga, a 44-godišnjak i 55-godišnjak i za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke. Vezano uz navedeno, Carinska je uprava provela nadzor nad više ugostiteljskih objekata na području policijskih uprava međimurske, krapinsko-zagorske, varaždinske, te zagrebačke, kojom prilikom su utvrđeni prekršaji prodaje naprijed navedenih alkoholnih pića - piše u priopćenju policije.

Isprintao si 15.000 kuna, a u stanu su mu pronašli i drogu

Idi na 24sata

Komentari 64

  • MarioMarca 25.09.2013.

    To je tako kad nemas par pa ces radit sve da donjih dojdes

  • Putschi 25.09.2013.

    Etilni alkohol ! Pa to je smisljeno trovanje !

  • Šolja_1 24.09.2013.

    Da to nije slučajno 60 miliončeka ?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare