To je to što me zanima!

Projekt e-Građani proglašen najboljim projektom u Europi

Republici Hrvatskoj nagrada je dodijeljena za projekt e-Građani, koji građanima omogućava modernu, pojednostavljenu i ubrzanu komunikaciju s javnom upravom
Vidi originalni članak

Na Globalnom summitu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast, održanom 28. listopada 2015. u Mexico Cityju na temu „Otvorena vlast za unapređenje javnih usluga“, projekt hrvatske Vlade e-Građani osvojio je prvo mjesto u Europi, priopćila je Vlada. 

Nagradu je u ime Vlade Republike Hrvatske preuzeo Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova i predsjednik Savjeta inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Republici Hrvatskoj: 

- Hrvatska Vlada je napravila najveći napredak na području pružanja kvalitetne javne usluge u Europi i za to smo danas dobili prvu nagradu međunarodne Inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast. Ova nagrada je međunarodna potvrda sustavnog i predanog rada Vlade RH na otvorenosti, transparentnosti i odgovornosti vlasti te uključivanju građana u oblikovanje javnih politika. Nezavisni stručnjaci su na samitu inicijative svrstali Hrvatsku među najuspješnije države u provedbi načela i ciljeva Partnerstva za otvorenu vlast. Akcijski plan Vlade i njegova provedba ocjenjeni su najvišim ocjenama na čemu čestitam svima koji su dio ovog progresivnog napora. Uvjeren sam da će nas ovo motivirati da podignemo razinu rada javne vlasti na još višu razinu - rekao je Klisović.

- Republici Hrvatskoj nagrada je dodijeljena za projekt e-Građani, koji građanima omogućava modernu, pojednostavljenu i ubrzanu komunikaciju s javnom upravom te unapređuje transparentnost javnog sektora u pružanju javnih usluga. O dobitniku nagrade su odlučivala 23 stručnjaka iz 19 zemalja i različitih sektora - priopćila je Vlada. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • PepiZhoopum 30.10.2015.

    Sve o javnim podacima i eUslugama kod Hrvata kroz Android aplikaciju eDataHr. Tap (s Android uređajem) na link za instalaciju na Android uređaj. https://www.dropbox.com/s/7rm9w972c2svweb/app-release.apk?dl=1

  • bajica1009 29.10.2015.

    Pa zar nije najavio Karamarko da će on to napraviti, opet je prepisao nećiji rad baš ima peh ili ........

  • 2 x general 29.10.2015.

    to su osmislili dečki - karamrle i vaso i podmetnuli komunjarama!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare