To je to što me zanima!

Projekt e-škole: Želimo da naši učenici budu kompetitivni...

U CARNetu su predstavili pilot projekt kojim žele digitalno opremiti škole. Prva faza pilot projekta započela je 2015., a završit će sljedeće godine. U toj prvoj fazi, naglasak je na STEM području
Vidi originalni članak

Digitalno zrele škole predstavljaju iskorak u 21. stoljeće. Želimo da naši učenici budu kompetitivni. Tehnologija mora biti ispred ideologije, rekla je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na predstavljanju rezultata projekta e-Škole u CARNetu.

Prva faza pilot projekta započela je 2015., a završit će sljedeće godine. U toj prvoj fazi, naglasak je na STEM području. Projekt je u posljednjih godinu dana obuhvatio 10 posto osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, a u idućoj fazi želi se obuhvatiti njih čak 60 posto.

- Samo tijekom ove godine dovršili smo opremanje učionica računalnom opremom i izgradili lokalne računalne mreže - istaknula je voditeljica projekta, Andrijana Prskalo Maček. U projektu e-Škole sudjeluje 101 osnovna i 50 srednjih škola, 151 ravnatelj i više od 23.000 učenika.     

Idi na 24sata

Komentari 11

  • tatamata12 11.07.2017.

    Krasno: Predstavnica hrvatske kulture djeci i narodu obraća se tuđim umjesto hrvatskim riječima. Tko zna što znači kompetitivno?

  • Bezobraznik 11.07.2017.

    Lijepo je vidjeti HNS na pravom putu, kao u Savkino doba.

  • 11.07.2017.

    Prodana duša a ne ministrica

Komentiraj...
Vidi sve komentare