To je to što me zanima!

Projekt101: Plenkijev bizarni plan za svrgavanje Milanovića

NOVI EXPRESS Strateški je cilj uzeti, odnosno dramatično suziti Milanoviću zakonske ovlasti. Prvo se ide na vojsku, pa ako sve bude okej na vanjsku politiku i konačno na sigurnosne službe
Vidi originalni članak

Andrej Plenković učinit će sve da Zoran Milanović ne dočeka kraj mandata kao predsjednik. Opcija "B" je, ako ga već dočeka, neka bude očerupan kao kokoš, s ovlastima manjima od britanske kraljice. Kako je hrvatska politička moć igra nulte sume, pa ono što jedan gubi drugi dobiva, to znači da bi premijer postao de facto kancelar, čovjek čiju moć više ne ograničava nitko. Hrvatski Orban s ljudskim likom. S njim to možda ne izgleda strašno - premda je moć koju ima već sad golema - ali ovdje se u dugome maršu na institucije stvara infrastruktura totalne vlasti pa se umjesno zapitati, a što ako sutra u taj vlak uskoči neki novi Karamarko s poznatim repertoarom ludorija - tko će ga ograničiti?

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 11

  • 24.07.2022.

    Dok drzave u EU normalno funkcioniraju mi se ubzano krećemo prema osamnaestom stoljeću, jedno stranačkoj anarhiji i totalitarizmu. Super neka buducnost i perspetiva života ovdje…….

  • melin51 24.07.2022.

    Naš "Orban" više voli Brisel nego Hrvatsku za razliku od pravog Orbana kojem je Mađarska na prvom mjestu.

  • nec.1996 24.07.2022.

    Šta reći, a da nedobiješ crveni!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare