To je to što me zanima!

Proklizalo je tlo na Kustošiji: Ugrožena obitelj ne želi otići

Iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama priopćili su kako su obitelji iz ugrožene kuće ponudili smještaj, no obitelj je odbila i ostala u kući na vlastitu odgovornost
Vidi originalni članak

Prema dojavi iz centra 112, u utorak u 11.16 sati došlo je do klizanja tla na Kustošiji. Klizanje tla uzrokovano je natapanjem terena. Klizište ugrožava kuću na adresi Divoselska ulica 26, priopćili su iz zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

 Na terenu su sve hitne službe i poduzimaju se mjere za sanaciju terena. Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet vodi hitne mjere sanacije i to postavljaju se dva drena, kako bi se tlo što je više moguće isušilo, pročišćavaju se odvodni kanali, a JVP Grada Zagreba uklanja stabla koja se nalaze na pokrenutom tlu. 

Priopćili su i kako je Ured ponudio smještaj obitelji koja stanuje u kući ugroženoj klizištem, no obitelj je smještaj odbila i ostala u kući na vlastitu odgovornost.

Molimo sve građane, da potrebu za pomoći i intervencijom žurnih službi prijave centru 112 kako bi žurne službe mogle izaći na teren, a ne da prijavljuju redakcijama novina prije no što obavijeste žurne službe. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • aladin93 06.02.2013.

    A dobro sad ako im kuća padne na glavu nadam se da neće svi mediji pisati kako su jadni i siromasi i kako ih je zadesila nesreća. Znaju da im je kuća na klizištu, ponuđen im je smještaj, oni glume frajere (šta njima može klizište) pa onda ako se nešto dogodi nikome ništa. Da je meni kuća na klizištu isti tren bi uzeo ženu i dijete i van.

  • user_140683 06.02.2013.

    Moj poznanik kupio vikendicu, a vinograd dobio besplatno- doklizao mu susjedov.

  • arcanius 06.02.2013.

    očito OPET nitko nije čuo za pilote, sidra, potporne zidove, odvodnju.... a cijela Grmoščica i Kustošija leže na laporu, glini i tresetu.... ali, nema veze, neka curi.... bu grad saniral klizište....

Komentiraj...
Vidi sve komentare