To je to što me zanima!

Prolaznici vratili u život biciklista koji je stradao

Vozač bicikla (62) u Osijeku nemarno se uključivao na prometnicu s pravom prvenstva. S boka ga je udario automobil. Biciklist nije disao
Vidi originalni članak

Na jednu od najprometnijih prometnica u Hrvatskoj, u osječkoj Ulici Leopolda Bogdana Mandića, vozač (62) bicikla iz Osijeka u nedjelju oko 14.30 uključivao se s pristupne ceste za trgovački centar. Nije se uvjerio da se može uključiti u promet, a da ne ugrozi sebe i druge pa je na njega automobilom naletio vozač (32) iz Čepina.
- Biciklist je ostao nepomično ležati. U pomoć su mu priskočili prolaznici, medicinska sestra i tehničar. Nije disao, a iz lijevog uha curila mu je krv. Uz pomoć medicinskih djelatnika počeo je disati, ali je ostao u nesvijesti. Hitna pomoć je stigla vrlo brzo i odvezla ga u KB Osijek - rekla nam je čitateljica Tajana Maroši, koji je snimila fotografije.
- Vozača automobila smo testirali na alkohol i nalaz je bio negativan. Vozač bicikla teško je ozlijeđen. Kriv je jer nije poštivao prometne propise, odnosno, nije pazio kad se priključivao na prometnicu s pravom prvenstva. Protiv njega podnijet ćemo optužni prijedlog prekšrajnom sucu - rekla nam je Edita Roterbauer, glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske. Posebno upozorava bicikliste da se pridržavaju prometnih propisa.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ppeerroo 28.09.2009.

    Čovjek umalo pogine a ovi jedva čekaju da ga kazne

Komentiraj...
Vidi sve komentare