To je to što me zanima!

"Proljeće" u zimi: Danas ćemo uživati na ugodnih 16 Celzija

No, već za vikend očekujemo oblačnije vrijeme, uz mjestimičnu kišu, u subotu većinom u gorju i na zapadu, a u nedjelju i drugdje, mjestimično i obilnije oborine
Vidi originalni članak

U petak na kopnu opet intenzivnija južina sa sunčanim razdobljima i jakim jugozapadnim vjetrom koji u gorju, Međimurju, Zagorju i Podravini može imati i olujne udare. 

To naravno i dalje znači visoku temperaturu zraka za ovaj dio godine, ponovno u poslijepodnevnim satima možemo ići preko 14 ili 15 Celzijevih stupnjeva. Najoblačnije će biti u Gorskom kotaru gdje malo kiše može biti tijekom cijelog dana, javlja Crometeo. 

Na Jadranu promjenjivo s izmjenama oblačnih i sunčanih razdoblja, javlja Crometeo. Suho će, sa više sunca, biti u Dalmaciji, a oblačnije na sjevernom Jadranu gdje u zaleđu Kvarnera može pasti malo kiše, a kasno navečer i drugdje. Puhat će umjereno do jako jugo s vrlo jakim i olujnim udarima, navečer će dodatno ojačati. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 0 do 6°C, uz obalu i na otocima od 7 do 11°C. Najviše dnevne temperature od 11 do 16°C.

Za vikend oblačno i kišovito

Za vikend promjenljivo, a u nedjelju i ponedjeljak u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Mjestimične kiše u subotu može već prijepodne biti na Jadranu i u zapadnim predjelima unutrašnjosti, no u noći na nedjelju i tijekom nedjelje bit će je posvuda pri čemu su na Jadranu i predjelima uz njega mogući i izraženiji i obilniji pljuskovi.  U unutrašnjosti slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. Iznadprosječno toplo.

U ponedjeljak na kopnu i na sjevernom Jadranu prestanak oborina. Jako i olujno jugo puhat će u subotu, a tijekom nedjelje će okrenuti na južni vjetar, potom i na sjeverozapadnjak. U subotu iznadprosječno toplo, a od nedjelje hladnije, posebice na kopnu.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • felipe 16.01.2015.

    Južina...već sam bolestan, sigurno!

  • prajdali 16.01.2015.

    Neka ovaj mjesec zima provede svoje pa će valjda biti lijepa proljeća.

  • CUKRENA. 16.01.2015.

    Dosadno je ovo jugo i vlaga i ova topllina u sred zime..

Komentiraj...
Vidi sve komentare