To je to što me zanima!

Promjene za umirovljenike od Nove godine: Moći će se birati mirovina, postoje dva izbora

Svi koji imaju pravo na mirovinu pokojnog supružnika odnosno partnera moći će odlučiti između obiteljske, i vlastite mirovine uz dodatak obiteljske. Osobna mirovina od 4000 kuna tako može porasti na 5000
Vidi originalni članak

S prvim danom iduće godine dolazi do tri promjene u mirovinskom sustavu - uz osobnu, vlastitu mirovinu moći će se koristiti i dio obiteljske mirovine; obiteljske mirovine se povećava za deset posto, a za tri posto rastu i najniže mirovine.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 13

  • Luna777 17.11.2022.

    Ups, čime se Vlada hvali? Moći će se dobiti 20% mirovine iza pokojnog supruga/ge, dok je to u drugim državama 70%, kao npr. u Sloveniji, Njemačkoj, Austriji... no one brinu o svojim umirovljenicima. Mi smo građani drugog reda za sve Hrvatske vlade. I još kažu, najmanje mirovine rasti će 3%, zamislite što je 3% na recimo 1.500-2.000 kuna mirovine? Ne znaš bil' se plakao ili smijao na ovo povećanje, a sve cijene artikala porasle preko 30%. No, gdje će Vlada ušparati nego na umirovljenicima. Eto pomogla im i korona te smanjila broj umirovljenika drastično. E moj Hrelja, žetončiću, za jako malo si se uspio "prodati" HDZ-u i Plenkoviću i držiš ih na vlasti.

  • 17.11.2022.

    Nije nikakvo čudo da su mirovine ovako mizerne i jadne jer ovakvu ogromnu drzavnu i javnu administraciju nema danas niti jedna država.

  • 17.11.2022.

    ...moći će odlučiti između obiteljske, i vlastite mirovine uz dodatak obiteljske. Znači izbor mi je hoću li jednu penziju ili dvije?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare