To je to što me zanima!

Promocija ateizma: Nema Boga, uživaj u svom životu

Prvu britansku ateističku reklamnu kampanju pokrenuo je list Guardian u listopadu. Slijedi ih skupina ateista u španjolskoj Barceloni
Vidi originalni članak

Ateisti u Barceloni slijedit će primjer oglašavanja na londonskim autobusima i postaviti oglase na dva autobusa, u kojima se poručuje da Bog ne postoji, priopćile su u ponedjeljak mjesne vlasti. Oglasi "Vjerojatno nema Boga. Sada se prestanite brinuti i uživajte u svojemu životu" moći će se vidjeti u Barceloni počevši od 12. siječnja. Vjera u Boga vjernicima nije zapreka za uživanje u životu nego "čvrsti temelj života u kojem se shvaća solidarnost, mir i transcendentnost", komentirao je Ured nadbiskupa Barcelone.
Prvu britansku ateističku reklamnu kampanju pokrenuo je list Guardian u listopadu.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • vn37 06.01.2009.

    zena82, imao sam prilike raspravljati sa zadrtom vjernicom (katolkinjom) i ona mi je prenijela dogmu kako bog putem duha svetoga djeluje kroz tijelo pape kad donosi odluke. Oprostit ćeš, ali onda bog putem duha svetoga djeluje i kad papa bira nadbiskupe, a kako je bog svemoguć on zna da će ti nadbiskupi postavljati biskupe koji će postavljati svećenike koji će silovati djecu. Pošto taj bog zna što će se desiti djeci, taj bog je zao. Uostalom, otkud sotona? Stvorio ga je bog i dao mu sve svoje sposobnosti ili barem iste kao i Isusu. Može ga se, dakle, smatrati vanbračnim sinom. E sad, ako je bog svemoguć i pokretom prsta može uništiti sotonu, a to nije napravio, bog je zao. Ako ga ne može uništiti pokretom prsta onda nije svemoguć i sotona je moćniji od njega. Na kraju, da ne bi pomislili kako se ostavljam ateizma, sve je to glupost - dobro i zlo je unutar svakog čovjeka. Ljudi su izmislili boga i vraga kako bi mogli nekoga kriviti za svoja djela.

  • vn37 06.01.2009.

    HrvatskaHrvatima, po tome što pišeš, ti vjeruješ u boga iz straha da ne završiš u paklu, a to svakako nije bog ljubavi i suosjećanja. Takav bog, ako i postoji, mi ne treba.

  • HrvatskaHrvatima 06.01.2009.

    vn37,mozda ces moj odgovor shvatit skepticno ili kako god ali nisi u pravu,potpuno mi je nelogicno da ja vjerujem u Boga,da idem na misu,da se molim da stalno ramizsljam ako jesam pogrijesio gdje sam pogrijesio i kako da to ispravim,da ja svoj zivot predajem u ruke Bogu,da ja svoj zivot zivi po zivotu kako Bog zapovijeda i da sam u raju,kao i jedan ateist koji zivi na taj nacin kao sto je npr ovaj \" u zivotu si nedopustamo pogreske,vec samo istrazujemo8nacine uzivanja i grijeha) i tako velika vecina zivi,jer Bog kaze,ili ces me prihvatit ili te nece bit,i stoga nazalost i vecina ateista koji zive mirnim zivotom zavrsavaju u paklu(po meni) ,da li dobro govorim neznam,ako dobro govorm da li Bog onda dobro postupa tako.....sigurno da jer On zna,i cudesni su putevi gospodnji,neki ce taj nacin zivora usporediti sa komunizmom,ili ces vjerovati u mene ili si mrtav...ali bas zato se zapitajte,to je potpuno logicno kao npr ako nekanis u zatvor ne drogiraj se ne silj ne ubijaj ne budi terorist.

Komentiraj...
Vidi sve komentare