To je to što me zanima!

Pronađena oba pilota, oglasio se MORH: U stabilnom su stanju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Avion se srušio nešto prije 14 sati na području kod Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji. Nekoliko sati trajala je potraga za pilotima
Vidi originalni članak

Piloti aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 dvosjeda, koji se srušio tijekom planske obučne aktivnosti u Virovitičko-podravskoj županiji uspješno su se katapultirali i prizemljili, priopćio je MORH.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Avion MIG-21 tijekom planske obučne aktivnosti srušio se na nenaseljenom šumovitom području u Virovitičko-podravskoj županiji, izvijestili su iz MORH-a. Avion se srušio nešto prije 14 sati na području kod Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji. Nekoliko sati trajala je potraga za pilotima. Na sreću oba su pronađena i van životne opasnosti.

FRAGMENTI POGODILI I ŽENU MiG-ovi su padali zbog kvara hidraulike, ali i sudara. U padu školskog aviona poginulo dvoje

- Piloti su u stabilnom stanju, izvan životne opasnosti i bit će prevezeni u bolnicu na liječnički pregled. Oni su se iz zrakoplova MIG-21 dvosjeda, koji se srušio tijekom planske obučne aktivnosti kod Slatine, uspješno katapultirali i prizemljili. Na mjesto nesreće radi potrage i spašavanja odmah su bila upućena dva helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171, pripadnici Pukovnije Vojne policije te bespilotne letjelice. Angažirane su bile i operativne snage sustava civilne zaštite: Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, vatrogasci, Hrvatska gorska služba spašavanja, a na teren su upućeni i policijski službenici i lovci. MORH će pravovremeno izvijestiti javnost o detaljima - poručili su iz MORH-a.

NOVA NESREĆA VOJNIH AVIONA Vojni analitičar Igor Tabak: Naši MIG-ovi su daleko od dobrog i na rubu su nam podnošljivog

POGLEDAJTE POTRAGU ZA PILOTIMA: 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • zgvolimterad 06.12.2022.

    Svaka cast ljudima sto su to preživjeli.

  • zgvolimterad 06.12.2022.

    Dva pilota jednog zrakoplova vojnog,a sto Banožić kaže?tesko je danas naci ljude koji bi to mogli servisirat.

  • Vollmer Franjo 06.12.2022.

    Ministar ostavka odmah...Drzava koja je zbog zapadnih interesa razbila Jugoslaviju, vozi jugoslovenske avione. Nije ni cudo sto im svi odose u Irsku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare