To je to što me zanima!

Pronašli 30 tijela na brodu kod Sicilije: Ugušili su se u gužvi?

Ovo nije prvi puta da su talijanska policija i spasioci pronašli mrtve migrante na brodovima, no nikada u ovako velikom broju. Na brodu je bilo oko 590 putnika
Vidi originalni članak

Oko 30 beživotnih tijela pronašla je jutros talijanska policija na imigrantskom brodu kojeg je zaustavila između Sicilije i obale Sjeverne Afrike. Na ribarskom brodu nalazilo se oko 590 izbjeglica i migranata, a 30 osoba navodno je preminulo od gušenja što nije rijedak slučaj na prenakrcanim brodovima, javlja BBC.

Ovo nije prvi puta da su talijanska policija i spasioci pronašli mrtve migrante na brodovima, no nikada u ovako velikom broju. Talijanska mornarica počela je povlačiti brod i on bi kasno tijekom dana trebao stići u Pozzallo na jugoistoku Sicilije.

Vlasti su istaknule da je od početka godine oko 60.000 migranta došlo do talijanske obale te da će ove godine vjerojatno biti premašen rekord iz 2011. kada je tijekom Arapskog proljeća s brodova spašeno ukupno 63.000 migranata.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Drug Tito 30.06.2014.

    U redu, ti ljudi su zrtve trafikanata ali sta sad, pustit svih u Europu? Dolaze u sve vecim brojevima. Ovi tupine ih vise uopce ne pokusavaju zaustavit. Na obali sjeverne Afrikeih ceka oko milijun za prec. U EU ih ima sluzbeno oko 25 milijuna a nesluzbeno 50. Mislim da je vrime za ih pocet vracat doma i to ne jedan po jedan nego coporativno.

  • ice_man 30.06.2014.

    jednostavno ih treba sve koji dodju tamo, popisat iz koje su drzave, na brodove i natrag od kud su dosli, jer dok god misle da mogu u tak velikim brojevima dolazit u Europu i da to moze uspijet ovak ilegalno i to ako plate tamo nekim barabama po 5-6 tisuća €, će se događat ovakve tragedije.. a EU bi se bolje trebala pobrinut, da se bar malo gospodarski razviju te zemlje iz kojih dolaze, il da otvore neke campove tamo nego ovdje..

  • Ja sam taj_1 30.06.2014.

    A njima je ovaj naš Hrvatsko -političko-ekonomski horor pravi raj na zemlji! Jadnici... pokoj im duši...

Komentiraj...
Vidi sve komentare