To je to što me zanima!

Propalo odijelo: Hebrang ipak ne ide u drugi krug

Andrija Hebrang ima 12,05 posto glasova prema privremenim službenim rezultatima, 2,8 manje nego Milan Bandić. Razočarali su ga bivši kolege
Vidi originalni članak

Prema prvim privremenim službenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, Andrija Hebrang osvojio je 12,05 posto glasova birača, te neće ići u drugi krug predsjedničkih izbora. U izbornom stožeru rezultate su dočekali u tišini. Hebrang je rekao da se utrka pretvorila u lijepo prijateljstvo koje će mu ostati u sjećanju. Nadana Vidošević i Dragana Primorca, bivše stranačke kolege, nazvao je otpadnicima i marionetama. Kaže kako nije ničime razočaran, osim njima dvojicom.
- U kampanju se uvukao krak korupcijske hobotnice koji vodi direktno na Pantovčak - zaključio je Hebrang. Premijerka Jadranka Kosor rekla je da bi Hebrang sigurno pobijedio da je ušao u drugi krug.
- Prve ankete su dale krive rezultate i treba razmišljati kako promijeniti zakonodavstvo za sljedeće izbore - rekla je Kosor i dodala da neće savjetovati građanima za koga da dalje glasaju, no nada se korektnoj suradnji s budućim predsjednikom. HDZ-ov stožer ispraznio se već 20 minuta nakon proglašenja rezultata. Andrija Hebrang bio je uvjeren kako će tijekom večeri prestići Bandićevih 14,83 posto glasova. Rekao je kako očekuje dobre vijesti iz dijaspore i da se ne boji Milana Bandića jer se on 'tri dana prije izbora' sjetio obratiti glasačima u dijaspori. Bio je uvjeren da će prema svojim podacima s terena, voditi Bandića za dva posto.

CIJELU VEČER UVJERENI DA IDU U DRUGI KRUG
Nasmijani Hebrang u svoj je izborni stožer stigao oko 20 sati. Izljubio je članice stranke, a 'najveću pusu' dao je 'svojoj blagajnici'. Rekao je kako je pravi Andrija Hebrang opušten, baš kao što je sada, no da mu do sada njegove funkcije nisu dopuštale da bude neozbiljan.
- Sada nisam u izvršnoj vlasti, ne odgovaram za svoje postupke i to mi se sviđa - rekao je kroz smijeh Hebrang. Sat vremena poslije njega u stožer je stigla i premijerka. HDZ-ov kandidat dočekao ju je ispred zgrade.
- Kao što vidite, Hebrang je imao punu potporu stranke kao i moju. Vrlo sam zadovoljna. Sigurna sam da Hebrang ide u drugi krug. Bilo bi puno lakše da se nije morao boriti protiv mnogih, tu znate na koga mislim - rekla je premijerka tijekom večeri implicirajući na 'odbjegle' HDZ-ovce Dragana Primorca i Nadana Vidoševića te dodala kako očekuje dobru suradnju s budućim predsjednikom. U stožer HDZ-a Hebranga su došli bodriti stranački kolege Gordan Jandroković, Bianca Matković, Jozo Biškupić, Darko Milinović, Božidar Kalmeta, Jurica Pađen, Vladimir Šeks, Jasen Mesić i pjevačica Lana Jurčević te 50-ak članova stranačke mladeži.

PRIJE PRVIH ANKETA SI ŠIO ODIJELO ZA INAUGURACIJU
Prije dolaska u stožer, Hebrang je po Sunčani Glavak poručio da je kod krojača.
- Uzimaju mu mjere za odijelo koje će nositi na inauguraciji - rekla je glasnogovornica kapanje.
Hebrang je u 9.30 sati glasovao na zagrebačkoj Šalati. Čekajući da ga provjere na biračkom mjestu, našalio se ''Gle, nema me na spisku, što sam radio sve ovo'. Potom se povukao na biračko mjesto, a supruzi je doviknuo 'Pazi, ženo, koga ćeš zaokružiti'. Noć prije izbora naspavao se, kaže, kao beba.
- Savijest mi je čista, odradili smo profesionalno kampanju, rekao je i dodao da je prošao 40.000 km tijekom kampanje, govorio 92 puta i dao 177 intervjua. Velik problem u kampanji za Hebranga je bilo to što je to bila kampanja kapitala, s puno protuzakonitih financijskh poslova, što, kaže Hebrang, nije dobra poruka za EU u kojoj nas nazivaju 'K und K- korupcija i Kroatia'.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • CHUPACHABRA 28.12.2009.

    sto on prica.za ponosnu hrvatsku....ej pa jel gospodin svjestan da ljudi kopaju po kontenjerima,da nadju kruha za rucak i da djetetu naprave sendvic za skolu,da banke ljude tjeraju u smrt,da djeca knjige nose u skolu u vojnickim rancima od tate,da mame i bake nemaju za participaciju,ili ako imaju onda nemaju za lijek dvadeset kuna jer nece biti sutra rucka.da penzioneri se raduju jednoj banani,raduju se starim novinama,gospodo o kakvoj vi hrvatskoj govorite,o kakvoj ponosnoj hrvatskoj,imam 153kn invalidnine,2 puta ranjavan,i radim za 2900kn,ako neko nevjeruje nek se javi pa cu mu drage volje dokazati.....i vi posteno pricate,zamislite se malo dok jos ima vremena.

  • prljavi mile 28.12.2009.

    BANDIĆ i JOSIPOVIĆ , lopovi na daljinski kojima upravljaju SDP i HDZ, a iznjedrio ih je SDP!!! JOSIPOVIĆ je godinama u zagrebačkom poglavarstvu podržavao sve malverzacije Milana Bandića! Josipović ima 7 stanova, od toga 4 nacionalizirana za vrijeme juge i kao član SK dobio ih je besplatno! Josipović i Kregar osumnjičeni prije 9 godina za malverzacije u zagrebačkoj Posmrtnoj pripomoći! Ovo je "FESTIVAL LOPOVA"!!! Umjesto čestitih i poštenih kandidata biramo osobe koje su sudjelovale i sudjeluju u korupciji i kriminalu!

  • hogarko 28.12.2009.

    Puna mu je faca nadutosti i sile,tipična diktatorska glava.Srića pa se veliki dio Hrvatskog naroda opametija.Kad se prestanemo baviti komunistima,ustašama,četnicima i prošlošću te se okrenemo isključivo budućnosti i napretku onda će doć puno bolja vremena za ovu zemlju.Ovako će nas samo đava odnit jer smo razjedinjeni ideološki i svakako,a kako Krist reče:Svaka kuća koja je razdjeljena u sebi ,nemože opstati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare