To je to što me zanima!

Prorusi prekršili prekid vatre: Cijelu noć su gruvale granate

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kod grada Mariupolja u jugoistočnom dijelu Ukrajine noćas je po prvi puta prekršen dogovoreni prekid vatre. Separatisti su kroz noć granatirali ukrajinske položaje...
Vidi originalni članak

Proruski separatisti noćas su granatirali pozicije ukrajinske vojske kod grada Mariupolja. Tako se dogodilo prvo kršenje dogovorenog prekida vatre koji su još jučer uredno ispoštovale obje strane. 

BBC javlja da su se borbe nakon toga odvijale sve do ranoga jutra, a Mariupolj je posebno važan za separatiste jer ga smatraju ključnim gradom na ruti prema Krimu. Njihovi izvori tvrde da su separatisti granatirali važnu ukrajinsku kontrolnu točku, nakon čega su snage ukrajinske vojske uzvratile paljbu. 

Za vrijeme trajanja borbi do ranoga jutra u Mariupolju je planulo i nekoliko požara čiji se točan uzrok još ne zna, no gotovo je sigurno povezan s granatiranjem.

Radi se o dosad najočitijem kršenju dogovorenog prekida vatre između zaraćenih strana. 

Idi na 24sata

Komentari 208

  • bonecrusher 07.09.2014.

    Kao što je neko rekao - cijela stvar je jako poznata - kod nas od prije 24 godine, samo što je sad tu umjesto Srbije - Rusija. Na račun "Svojih ugroženih građana", Rusi se hoće dočepati tuđe zemlje, potpiruju sukobe, naoružavaju "Separatiste" - šalju svoje ljude i tehniku u susjednu državu - samo bojim se da to neće stati samo tako. Najgore od svega je to što tu ima nuklearnih glava ko kiše u Londonu - i sad zbog neke zemlje ili "teritorija" (koje inače imaju i 100 puta previše), ljudi iz cijelog svijeta moraju ići u grob. Putin je vojnik, ima takav mentalni sklop, jer je cijeli život bio vojnik, i takvi bez "Vojnih dejstava" jednostavno nisu sretni. A lijepo bi i Rusija mogla u Nato pakt, i sve bi bilo super, ali ne, uvijek se nađe neka pametna glava i sve sruši....Čini mi se da ćemo uskoro jest povrće koje svijetli u mraku - naravno ko ostane živ.....Nikad svijet nije bio bliže totalnom uništenju - te klimatske promjene, te Kim-Jong-Un, te džihadisti, itd...i sad smo čekali samo još Putina i njegove nuklearne glave....

  • Vuk 107 brigada Valpovo 07.09.2014.

    Da se podsjetimo ,tako su jna i četnici s nama potpisivali a onda još više prašili po nama , već videno

  • 07.09.2014.

    Teško je tu bit pametan i ostat ravnodušan na patnju sirotinje,ali kad se sjetim 91g kad su zajedno,ruski i ukrajinski plačenici i dobrovoljci ratovali zajedno sa četničkim hordama i pravili stravične zločine po Hrvatskoj ne znam kaj reči.

Komentiraj...
Vidi sve komentare