To je to što me zanima!

Proširenje Unije ugovor iz Lisabona ne smije spriječiti

Potpredsjednik Češke vlade na Croatia summitu je kazaoda je širenje Unije pitanje političke volje, i da za Hrvatsku ne vidi drugo rješenje do ulaska u EU
Vidi originalni članak

Ulazak Hrvatske u EU i njezino proširenje ne smiju biti zatočenici institucionalnih problema Unije zbog Irskog odbijanja Lisabonskog ugovora, rekli su dužnosnici Unije i zemalja članica zadnjeg dana Croatia summita 2008. u subotu u Dubrovniku.
- Proširenje je pitanje političke volje, a ne pravno pitanje te ne vidim drugo rješenje za Hrvatsku osim članstva u EU. Osim toga, ne treba se bojati Irskog "ne" sporazumu. To nije odluka protiv proširenja na zapadni Balkan - naglasio je potpredsjednik češke vlade Aleksandr Vondra.
Nakon sastanka na margini skupa, hrvatski i mađarski predsjednici vlada Ivo Sanader i Ferenc Gyurcsany potvrdili su dogovor o zamjeni dionica između INE i MOL-a kao kvalitetno rješenje za obje tvrtke. Taj model daljnje privatizacije INE proglasili su izuzetno važnim jer će biti konkurentnije na tržištu. O energetskoj suradnji dviju država vlade će razgovarati na zajedničkom sastanku početkom rujna u Pečuhu. U radu skupa sudjelovali su, među ostalim, premijeri vlada Slovačke Roberta Fico, Albanije Sali Beriše, Crne Gore Mila Đukanovića i Kosova Hashima Thacia.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare