To je to što me zanima!

Prošle su tri godine: Završilo žalovanje za Kim Jong-ilom

Točno u podne u srijedu zatrubili su vlakovi, automobili i brodovi, a građani su se okupili kod mauzoleja u Pjongjangu te održali tri minute šutnje za bivšeg vladara
Vidi originalni članak

Točno u podne u srijedu su se diljem Sjeverne Koreje upalile sirene kako bi označile treću godišnjicu smrti bivšeg vladara Kim Jong-ila i završetak trogodišnjeg žalovanja. 

Zatrubili su vlakovi, automobili i brodovi, a građani su se okupili kod mauzoleja u Pjongjangu gdje je Kim Jong-il sahranjen sa svojim ocem Kim Il Sungom, 'vječnim predsjednikom'. Položili su cvijeće i poklonili se 22 metra visokom kipu bivšeg vladara te održali tri minute šutnje. 

Kim Jong-un od sada može upravljati na osobniji način

U Sjevernoj Koreji žalovanje za preminulim roditeljima traje tri godine te politički analitičari smatraju kako će Kim Jong-un, trenutni vladar, od sada zemljom moći upravljati na osobniji način te ostvarivati vlastite prioritete i ciljeve, iako sumnjaju da će se previše udaljiti od očeve politike. 

Od kad je preuzeo vlast Kim Jong Un se navodno usredotočio na poboljšanje standarda življenja i ekonomije, ali i jačanje vojske te razvoj nuklearnog oružja, piše AP. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • volim Hrvatsku_3 17.12.2014.

    Samo tri godine, a naši drugovi još uvijek oplakuju Tita, što ti je predanost!

  • tina1004 17.12.2014.

    Moze se tugovati i da spustis glavu i napravis tuznu facu , ne moras se bacati i ljubiti stepenice kojim je. voda prosao, uzas...

  • Starkelja 17.12.2014.

    Vrhovni vođo zauvijek ćeš biti u našim srcima!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare