To je to što me zanima!

Prošlo je 17 godina od napada na Zagreb: Poginulo je 6 ljudi

U napadu je ranjeno 205 ljudi. Prvi projektili na grad su pali u 10,23 sati, a pogodili su i Dječju bolnicu u Klaićevoj. Napad na Zagreb bio je osveta pobunjenih Srba
Vidi originalni članak

Prije 17 godina pobunjeni Srbi su raketnim sustavom 'Orkan' napali Zagreb. U napadu je poginulo šest ljudi, a ranjeno ih je 205.

U 10,23 sati na Zagreb su pali prvi projektili, nekoliko ih je pogodilo središte grada u Šoštarićevoj ulici, blizu križanja Vlaške i Draškovićeve. I idući dan nastavili su se napadi na civilne ciljeve, a projektili su pali i na Dječju bolnicu u Klaićevoj ulici, Dom umirovljenika Centar i na dvoranu HNK. 

Jedan policajac poginuo je tijekom deaktivacije oko 500 neeksplodiranih punjenja, tzv. zvončića koji su predstavljali opasnost za građane.

Napad na Zagreb bio je osveta pobunjenih Srba za poraz u Slavoniji, a to je pred kamerama priznao i njihov tadašnji vođa Milan Martić koji je u Haagu osuđen na 35 godina zatvora. 

Od 2007. godine Zagreb u spomen na žrtve ima Trg svibanjskih žrtava, javlja HRT.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • čočika 04.05.2012.

    Sjećam se tog dana. Bilo je grozno. A svima onima koji se sprdaju na ovim stranicama s tim događajem i jadnim ljudima koji su nevini poginuli ili bili ranjeni, poručujem da se sve to isto ili slično njima može u životu, na ovaj ili onaj način, također dogodit. Svako zlo se vraća. Budite blagoslovljeni....

  • marinarajic 03.05.2012.

    bitno da se o tom piše a obljetnica naše poginule djece na Plavom polju... to nisu spomenuli ni jednim slovom

  • BRUSA 02.05.2012.

    Takvi su im svi heroji,lako je po civilima udarat junačino...heba te onaj ko te prozva herojom il junakom

Komentiraj...
Vidi sve komentare