To je to što me zanima!

Prostituke uzele stvar u svoje ruke: Otvorile su vlastiti bordel

Prostitutke u Amsterdamu pokrenule su u petak jedinstveni projekt u Europi, bordel kojim same upravljaju, zahvaljujući financijskoj potpori jednog investicijskog fonda...
Vidi originalni članak

Prostitutke u Amsterdamu pokrenule su u petak jedinstveni projekt u Europi, bordel kojim same upravljaju, zahvaljujući financijskoj potpori jednog investicijskog fonda.

"Danas svjedočimo prekretnici u jačanju položaja prostitutki. San je postao stvarnost", rekao je glasnogovornik projekta Richard Bouwman.

Bordel bi se trebao otvoriti u svibnju 2017. i bio bi prvi kojim upravljaju same prostitutke, dodao je.

Prostitucija je u Nizozemskoj legalizirana 2000. i "seksualne radnice", koje su registrirane u obrtničkoj komori, plaćaju porez na prihod. Njihovi makroi moraju imati dozvolu za rad i često plaćaju veće novčane obveze.

Projekt Moja crvena četvrt, koji se sastoji od četiri zgrade s 14 stančića čiji prozori gledaju na slavnu Crvenu četvrt u Amsterdamu, omogućit će prostitutkama da većim prihodom poprave svoj socijalni položaj.

Shemu, čiju je studiju izvodivosti prošle godine naručila gradska uprava, fiiancijski su poduprli filantropska zaklada Start Foundation i nizozemska banka Rabobank.

U Amsterdamu je registrirano oko 7000 prostitutki, od kojih 75 posto dolazi iz siromašnih zemalja, uglavnom iz istočne Europe.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Pipi@ 30.09.2016.

    To je Juzba financiral.

  • Mucica_Bucica 30.09.2016.

    Whore power!!!

  • Olympus 30.09.2016.

    Pa i naše su uzele stvar u svoje ruke, samo što ne otvaraju bordele već pokreću pjevačke karijere..

Komentiraj...
Vidi sve komentare