To je to što me zanima!

Na prosvjedu je oko 1500 ljudi: 'Posao i plaća, a ne burza!'

Prosvjednici su bili ispred središnjice SSSH u Šubićevoj ulici u Zagrebu, a prošli su pored zgrade MORH-a i HDZ-a te kreću na Markov trg. Traže obranu radnih mjesta
Vidi originalni članak

Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Hrvatska udruga sindikata danas su na Markovu trgu organizirali javni prosvjed pod nazivom 'Živi zid za obranu radnih mjesta: Posao i plaća, a ne burza!' 

Kako su pojasnili predsjednici SSSH i HUS-a Mladen Novosel i Ozren Matijašević, riječ je o industrijskoj akciji ciljanoj na radnike u tvrtkama koje trenutno posluju s problemima, a koje će svojim sudjelovanjem poduprijeti kolegice i kolege iz svih sindikata udruženih u te dvije sindikalne središnjice, javlja HRT.

Prosvjednici su bili ispred središnjice SSSH u Šubićevoj ulici u Zagrebu, a prošli su pored zgrade MORH-a i HDZ-a te kreću na Markov trg. Poručili su kako traže obranu svojih radnih mjesta, javlja Dnevnik.hr. Na prosvjedu je oko 1500 ljudi, a okupili su se radnici brodogradilišta, tekstilne industrije, drvno-prerađivačkih tvrtki te građevinskog sektora.   

Izviždali su Vladu te premijeru i svim ministrima poručili kako neće odustati od prosvjeda dok god se ne ispune njihovi zahtjevi. Govore je u sat i pol održalo 15 predstavnika, a sve ih je podržao i Krešimir Sever.

- Dosta je dodvoravanja krupnom kapitalu, dosta je privatizacije. Nemate pravo prodavati hrvatsko u ime građana Hrvatska i u ime svih onih koji su pet godina ginuli za Hrvatsku - vikao je s pozornice Željko Klaus, glavni povjerenik Sindikata EKN u kutinskoj Petrokemiji.

U Zagreb su stigli radnici iz cijele Hrvatske. OD Vlade traže da zaustavi gašenje proizvodnih radnih mjesta, da pokrene investicije i počne s otvaranjem proizvodnih mjesta, da zaustavi daljnji pad zaposlenosti i to je ono što će sindikati i radnici ponavljati do iznemoglosti.

- Želimo raditi i od rada živjeti - rekao je Tomislav Brzica (30), radnik 3. Maja, koji je u Zagreb stigao iz Rijeke.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • ml1982 24.11.2012.

    Kad je bio prosvjed prosvjetnih radnika, to je bila vijest dana i prva vijest u Dnevniku, a prosvjed onih koji sve financiraju i bez kojih država ne bi mogla poslovati spomenuti je tek toliko u posljednjim minutama Dnevnika. Žalosno! Nisam vidio ni jednog prosvjetara da daje podršku, a oni našu očekuju. Ja sam za ukidanje svih dodataka na njihove plaće.

  • Yassa 22.11.2012.

    prosvjedi zašto pa to smo smi izabrali

  • drmm 22.11.2012.

    Pa ljudi nisu bedasti...dobro znaju što je uzrok svih negativnosti u našoj zemlji i tko je nas je upropastio...!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare