To je to što me zanima!

Prosvjed na Markovom trgu: Zlatnu kravu prepilili napola

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prosvjednici su se u četvrtak točno u podne okupili ispred Vlade na Trgu svetog Marka te simbolično prepilili zlatnu kravu zbog davanja autocesta u koncesiju
Vidi originalni članak

Točno u podne u četvrtak na Trgu svetog Marka petnaestak prosvjednika izvelo je performans te na pola prepililo umjetnu zlatnu kravu. Akciju su zajednički organizirali Nezavisni cestarski sindikat, na čelu s Mijatom Stanićem i Nezavisni hrvatski sindikati, među ostalim udrugama. Prosvjedovali su protiv davanja autocesta u koncesiju.

Polusatni prosvjed kratko je prekinuo nepoznati muškarac galameći na sudionike zbog čega ga je udaljila policija. Kada su ga organizatori upitali tko je počeo je nesuvislo vikati:

- Operacija King Kong. Ima bomba u Katedrali, ima bomba u Katedrali. Zovite Tomislava Karamarka. Hrvatska je izdana majku vam j.... - samo je dio onoga što je muškarac izgovorio.

Policija je odvela muškarca, a organizatori su nastavili svoj performans. Oni su pred Banske dvore donijeli zlatnu kravu napravljenu od stiropora. Aktivisti koji su bili prerušeni u ministra Linića i Hajdaša Dončića kravu su prepilili, dok ju je aktivist prerušen u lik premijera Milanovića držao za glavu.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • LebronPetrovic 23.01.2014.

    Gladan lav ne bi ni pljunija na tu kravu !

  • MI-MA 23.01.2014.

    Ovi prosvjeduju a Milanović kažnjava cijeli Hrvatski narod sa 120% povećanjem vode. Ovako su i Branitelji nastradali radi prosvjeda u Vukovaru ( mirovine 10%). Samo me zanima do kad će Hrvatski narod trpjeti ovu DIKTATURU.

  • Međimurka 23.01.2014.

    Ma cijelu državu treba dati u koncesiju, samo pitam se da li nas tko i želi, najbolje da sa nama upravljaju stranci, biti će i radnih mjesta, a ovako sve naše političke garniture znaju samo jednu stvar - kradi, laži i vladaj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare