To je to što me zanima!

Prosvjed protiv klečanja na Trgu: 'To je skupina muškaraca koja nema veze s religijom'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Klečali su za čednost u odijevanju, suzdržavanje od predbračnih spolnih odnosa, da muškarci postanu duhovni autoriteti obitelji i o vraćanju Hrvata na pravi put i oslobađaju od pakla
Vidi originalni članak

I ove prve subote u mjesecu muškarci su došli na Trg bana Josipa Jelačića kako bi molili 'mušku krunicu'. Uz tristotinjak molitelja, po prvi put upriličeni su mini-prosvjedi, na kojima se okupilo devet građana s vjenčićima na glavi i ružama na podu ispred sebe.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Klečali su za čednost u odijevanju, suzdržavanje od predbračnih spolnih odnosa, da muškarci postanu duhovni autoriteti obitelji i o vraćanju Hrvata na pravi put i oslobađaju od pakla.

Za to vrijeme je Arijana Fridrih Lekić sa svojom udrugom Domino izvela participativni performans pod nazivom 'Tiha misa'.

- Pratimo ovaj trend molitve na otvorenom koja nema veze s institucijom Crkve nego se radi o skupini pojedinaca, muškaraca, koji se deklariraju kao vjernici, a nemaju veze s pravom religijom - rekla je Lekić Fridrih.

OKUPILI SE I PROSVJEDNICI FOTO Molitelji opet klečali na Trgu. Batarelo: Agresivni woke sekularisti su na aparatima

Za vrijeme performansa su na Trg položili ruže i krune napravljene od bodljikave žice.

- Mi nismo ovdje da uvrijedimo nečije vjerske osjećaje, nego da kažemo što mislimo o ciljevima ove konkretne molitve. Cilj ove molitve je žene staviti na drugo mjesto i dovesti ih do pozicije da ne odlučuju ni o čemu. Čak ni o vlastitom tijelu. Smatramo to nedopustivim i brinemo se da se ova novonađena mržnja, kakvu nismo imali prilike vidjeti u javnosti, zakamuflirana u vjeru održava svake prve subote u Zagrebu - kaže.

'Woke sekularistička ekipa je vrlo tolerantna'

Čelnik ultrakatoličke udruge Vigilare Vice John Batarelo na Facebooku je poručio da se radi o "katoličkim muževima" koji mole krunicu te da ih napada "woke sekularistička ekipa". 

Napisao je i da neće odustati te da će se nastaviti okupljati na Trgu svake prve subote u mjesecu.

- Woke sekularistička ekipa je vrlo tolerantna... kada se radi u njima, a kada katolički muževi mole KRUNICU onda su na aparatima i vrlo agresivni. Vrlo čudno, ali ne ćemo odustati, nema povlačenja, Bogu želimo i dati ćemo svu slavu i čast a ne gledati ljudske obzire i gluposti - napisao je sinoć Vice Batarelo u najavi današnjeg okupljanja.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Beatrixx 04.02.2023.

    Batarelka bi trebalo deportirati u domovinu pa neka tamo pokusava uspostaviti Gilead.

  • sohosonja 07.01.2023.

    Sad i ja klećim i molim da im ni jedna žena ne nasjedne.

  • raven1 05.12.2022.

    Htjela bih samo reći da je jedan od voditelja ove akcije molitelja inače osuđivani dvostruki ubojica - ubio je dvoje - mladog dečka i djevojku. U svojim intervjuima spominje samo dečka kojeg je ubio, do sada curu čiji je život oduzeo nije niti beknuo o njoj. Eto što oni misle o ženama.....one su drugotne i nebitne, njih se može čak i ubiti i pregaziti bez ikakve grižnje savjesti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare