To je to što me zanima!

Prosvjed radnika u Gramatu: Nisu primili plaću pet mjeseci

Uprava Gramata priopćila je kako će plaće sjesti i da nema potrebe za prosvjedom, ali to se pokazalo netočnim. Plaće koje su radnici dobili, bile su prošlogodišnje
Vidi originalni članak

U zadnje dvije godine upropastili su firmu kompletno. U nemogućim uvjetima radimo, klime već mjesecima nema. Nema ni novaca. Kako da mi radimo svoj posao na plus 47 stupnjeva, pitaju se zaposlenici Gramata u Zagrebu koji su u srijedu oko 8 sati izašli na ulicu. Njih 20-ak je prosvjedovalo zbog plaća koje kasne već pet mjeseci.

 Uprava Gramata dan ranije je priopćila kako će plaće sjesti na račun kroz par sati i da nema potrebe za prosvjedom, ali to se pokazalo netočnim. Naime, plaće koje su radnici dobili, bile su prošlogodišnje. Radnica koja je tamo već 11 godina, ističe kako joj ništa prekovremeno nije plaćeno. Niti novi ugovor radnicima ne ide u korist.

 - Prema ugovoru, mi trebamo raditi 40 sati tjedno, a sad su nam rekli da od ponedjeljka radimo samo četiri sata dnevno i to za 900 kuna, znači gubimo pravo na burzu. Dobivali smo dio dohotka u mesnim namazima i bonovima. Mi ne možemo više ovako. Štrajkat ćemo ako se stvari ne promjene - izjavio je zaposlenik, koji je želio ostati anoniman. 

Zabrinuti radnici na kraju su odlučili sve svoje zahtjeve staviti na papir i poslati Upravi. U slučaju da im ne odgovore, prosvjed će prerasti u štrajk.


Idi na 24sata

Komentari 9

  • kozaribok 12.07.2012.

    Jutros sam išao u Gramat na Radničkoj,pa stvarno je tužno tamo,nema "psa" unutra a nema niti robe,nije mi jasno zašto Baumaxi,Bauhausi rasturaju poslom a Gramat koji je stvarno bio jak propada a jbg

  • nada m 12.07.2012.

    Oduzeti mu svu imovinu prodat i platit radnike to je sramota.

  • Capafiori 12.07.2012.

    Niz se nastavlja, nezadovoljnika sve više. Što biste vi sada kad vam je gazda, a i Vlada - na "zasluženom" godišnjem odmoru?

Komentiraj...
Vidi sve komentare