To je to što me zanima!

Prosvjed radnika u Imotskom: 'Idući put ćemo blokirati ceste'

Vlada treba poduzeti neke korake jer će se u protivnom i zadnji stanovnici iseliti iz ovoga kraja, kaže gradonačelnik Imotskog Ante Đuzel koji je podržao prosvjed
Vidi originalni članak

Ovo je zadnje upozorenje Vladi RH, jednoglasni su bili radnici Vodoprivrede i Trimota, sada već bivših i nažalost posljednjih gospodarskih subjekata u Imotskoj krajini. Njih oko 150 okupilo se u ponedjeljak ujutro u samom središtu grada Imotskog u blizini zgrade gradskih i županijskih službi prosvjedujući kako su istaknuli zbog neizdrživog stanja što se tiče gospodarstva u Imotskom.  

- Val prosvjeda kreće upravo iz Imotskog i nastavit ćemo u svim gradovima - poručili su bivši radnici i sindikalisti istaknuvši kako sljedeće njihove radnje neće biti samo prosvjedi i okupljanja. 

- Blokirat ćemo sve važne cestovne punktove i granične prijelaze -  poruka je to s imotskog mirnog prosvjednog skupa. 

Trimontovi radnici čija je tvornica u stečaju traže da se ne prodaju strojevi iz pogona unatoć dugu Trimota koji je sada kako nam je rekao gradonačelnik Ante Đuzel dostigao brojku od gotovo 100 milijuna kuna. 

- Dajem punu podršku radnicima jer je ovo stanje neizdrživo. Obraćali smo se Vladi pismenim putem u nekoliko navrata tražeći da nas se primi na razgovor kako bismo zajednički iznašli najbolje rješenje. Nažalost, odgovor nismo dobili. Vlada treba poduzeti neke korake jer će se u protivnom i zadnji stanovnici iseliti iz ovoga kraja - odriješit je bio gradonačelnik koji nije krio kako gotovo jedna četvrtina gradskog proračuna od 6 milijuna kuna odlazi na socijalu.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • bopozopo 05.03.2013.

    Ma snaći će se Imoćani, to vam je jako snalažljiv narod, ima jedna stara poslovica, kad je Kolumbo otkrijo Ameriku i nećete vjerovati, nađe Imoćane di trguju sa Indijancima.

  • WOMANIZER 04.03.2013.

    ma da samo iz imotskog, iz HRVATSKE!!!

  • jojneznam 04.03.2013.

    velika podrška, nema predaje, lopovi su vas pokrali.........

Komentiraj...
Vidi sve komentare