To je to što me zanima!

Prosvjed u Francuskoj: Stotine srednjih škola danas blokirano

Po prvim podacima, prosvjedom su najviše pogođeni Toulouse i Creteil. U Nici, gotovo tisuću srednjoškolaca prosvjedovalo je u znak potpore 'žutim prslucima' pozivajući Macrona da podnese ostavku
Vidi originalni članak

Više od stotinu srednjih škola u Francuskoj bilo je u ponedjeljak ujutro djelomično ili posve blokirano zbog prosvjeda protiv reforme obrazovanja i, ponegdje, u znak potpore pokretu 'žutih prsluka', pokazuju prvi podaci ministarstva obrazovanja.

Ključni zahtjevi srednjoškolskih sindikata (UNL, SGL, Fidl i dr.) odnose se na reforme mature i srednjih škola, kao i platformu za pristup višem obrazovanju Parcoursup. 

POBUNA 'ŽUTIH PRSLUKA' Macron traži rješenje krize, a premijer se sastao s opozicijom

Sindikat SGL je u priopćenju izrazio i potporu miroljubivim 'žutim prslucima' te žaljenje zbog nasilja počinjenog tijekom vikenda.

Po prvim podacima, prosvjedom su najviše pogođeni Toulouse i Creteil. U Nici, gotovo tisuću srednjoškolaca prosvjedovalo je u znak potpore 'žutim prslucima' pozivajući Macrona da podnese ostavku.

Jedan automobil je zapaljen kod srednje škole u Aubervilliersu, jednu stanicu metroa udaljenom od Pariza, gdje se okupilo nekoliko desetaka mladih. 

U Parizu je zabilježeno desetak pokušaja blokada, ali su brzo spriječene. Nijedna ustanova nije posve blokirana.

Prosvjedovalo je i nekoliko tisuća mladih na ulicama Bordeauxa, Limogesa i Paua. Došlo je do sukoba s policijom i nekoliko ljudi je privedeno.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • trpimirko 03.12.2018.

    Nekako skromno nas izvještavate o ovim prosvjedima, da se to događa primjerice u Rusiji ili Bjelorusiji zatrpavali biste nas novostima. Kao da nešto skrivate od javnosti.

  • ŠtangaŽelezni 03.12.2018.

    Gotovo tisuću srednjoškolaca prosvjedovalo je u znak potpore 'žutim prslucima' pozivajući Macrona da podnese ostavku. Eto kaj ti treba još neki dokaz pa djeca su vani pametnija od nas fosila kaj trpimo ovaj teror aj bok

Komentiraj...
Vidi sve komentare