To je to što me zanima!

Prosvjed u Meksiku: Roditelji žele istinu o sudbini studenata

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prosvjednici u Meksiku od vlade traže da im kaže sudbinu 43 nestalih studenta kojih nema već 15 mjeseci. Prosvjednika kojih je bilo 300 držali su fotografije studenata
Vidi originalni članak

Prosvjed je najavljen kako bi se skrenula pažnja na to da studenata nema 15 mjeseci . Ovaj događaj potresao je administraciju predsjednika Enriquea Pena Nietoa . Prosvjednici su bjesni zbog sporosti istrage.

Meksičke vlasti vjeruju da su studenti iz Ayotzinapa, koji se nalazi na opasnom području zapadne Guerrere, spaljeno na deponiju smeća u malom gradu Cocula nakon što ih je otela policija i odvela pred streljački vod.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema Međuameričkoj organizaciji za ljudska prava još ne postoje dokazi koji pokazuju jesu li mladi studenti živi ili mrtvi.

Dosada su pronađeni ostaci samo dvoje studenata, a roditelji ostalih nestalih se nadaju novim informacijama u 2016. godini.

Kako je rekao glasnogovornik roditelja nestalih studenata, Felipe de la Cruz , prosvjednici su ovdje jer misle da vlada ima informacije o tome jesu li nestali živi i zbog toga žele odgovore od vlade.

Amnesty International procjenjuje da je više od 25.700 ljudi nestalo u Meksiku u nekoliko godina, a pola od tog za vrijeme vladavine predsjednika Pena Nietoa .

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 29.12.2015.

    Policija otela 40 studenata i onda ih streljala i spalila navodno,nerazumin zasto?

  • BLACKDOG 28.12.2015.

    Strašno je to. Doneseš dijete na svijet, paziš, voliš i njeguješ, pokušavaš stvoriti čovjeka i onda ov ti ga netko oduzme. Suosjećam s roditeljima, bilo gdje na ovom svijetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare