To je to što me zanima!

Policija bacila suzavac i šok bombe na tisuće prosvjednika

Prosvjed koji organizira Demokratska fronta događaj je visokog sigurnosnog rizika jer postoje dojave o tome da bi ekstremističke skupine mogle napasti policiju
Vidi originalni članak

Na prosvjedima oporbene Demokratske fronte koja okuplja većinom prosrpske stranke okupilo se u subotu u Podgorici nekoliko tisuća ljudi tražeći ostavku crnogorske vlade i prijevremene parlamentarne izbore.

- Poručujemo Milu Đukanoviću i Ranku Krivokapiću da imaju 45 minuta da odgovore na naše mirne demokratske govore i prihvate formiranje prijelazne vlade i organiziranje prvih poštenih izbora - poručio je jedan od lidera DF-a Milan Knežević, javlja Radio Slobodna Europa.

Andrija Mandić iz DF-a kazao je večeras da se "stvar mora dovesti do kraja". Pozvao je policiju da se vrati u postaju jer bi trebali štititi državu od kriminalaca, a ne od vlastitih građana. Mandić je, kako javlja reporter Radija i Televizije Crna Gora, pozvao prosvjednike da uđu u Skupštinu.

Mogli su se čuti uzvici revoltiranih prosvjednika: "Milo lopove!", "25 godina, dosta je!".

Okupljeni su nosili zastave Crne Gore i Srbije i transparente na kojima je pisalo: "Nikad u NATO" i "Vojna neutralnost Crne Gore".

Na prosvjednike koji su nasilno pokušali ući u zgradu Skupštine, crnogorska policija bacila je suzavac i šok-bombe. Policija je uspjela 'očistiti' Trg Slobode. Međutim, u okolnim ulicama odjekuju topovski udari, a Tanjug je izvijestio da se čula i pucnjava. Ozlijeđenih ima dosta, a među privedenima je jedan od organizatora prosvjeda Andrija Mandić

Sudionici prosvjeda kamenovali su zgradu veleposlanstva Albanije u središtu glavnog crnogorskog grada. Na zgradi veleposlanstva nije pričinjena veća materijalna šteta, a ovaj čin su odmah osudili crnogorska vlada i ministar vanjskih poslova Albanije Ditmir Bushati.



Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare