To je to što me zanima!

Prosvjed u Skopju: U sukobu s policijom ozlijeđeno je 19 ljudi

'Ubojice! Ubojice!', izvikivali su prosvjednici zahtijevajući ostavku premijera Nikole Gruevskog zbog pokušaja zataškavanja smrti mladića (22) još 2011. godine
Vidi originalni članak

Isprva miran prosvjed u utorak oko ponoći prerastao je u nasilni sukob nakon što se u središtu Skopja nekoliko tisuća prosvjednika sukobilo s policijom, javlja Radio Slobodna Europa. 

Najmanje 19 ljudi je ozlijeđeno, među kojima 15 policajaca i jedan fotograf. Policija je prosvjednike rastjerivala vodenim topovima i suzavcem. 'Ubojice! Ubojice!', izvikivali su prosvjednici zahtijevajući ostavku vlade, čiju su zgradu gađali raznim predmetima i porazbijali prozore. Gorjeli su i kontejneri, uništeni su i okolni automobili. Nešto ranije, nekoliko prosvjednika pokušalo je preskočiti ogradu oko vlade i ući u zgradu no policija ih je spriječila, javlja makedonska agencija MIA.

REUTERS

Oporbeni vođa Zoran Zaev premijera Nikolu Gruevskog optužio je za pokušaj zataškavanja smrti Martina Neskoskog (22), koji je ubijen tijekom proslave Gruevskove izborne pobjede 2011. godine. Tada ga je pretukao pripadnik specijalne policije Igor Spasov te je mladić podlegao ozljedama. Zaev je objavio i snimku na kojoj se čuje razgovor premijera sa suradnicima kako prikriti smrt mladića. 

Iz vlade su odbacili optužbe i nazvali ih apsurdnima te poručili da je zbog smrti mladića policajac osuđen na 14 godina zatvora zbog ubojstva. 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • locos 09.05.2015.

    Sad ce hrvatska da prizna novu drzavu braći siptarima.

  • nefer 06.05.2015.

    kod vas ambasadori ne smiju otvoreno podržavat opoziciju a niti soros... osim toga u RH je dnevnica za plaćenika na prosvjedima sigurno x 5 nego u RM, pa nema soros toliko para...

  • dario habulin 06.05.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare